Režisors G.Surkovs: Festivāls «Telpa – Daugavpils» mainīja daudzu tā dalībnieku pasaules uztveri

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā vēstīts, svētdien, 15.septembrī, Daugavpils cietoksnī noslēdzās Starptautiskais teātra festivāls „Telpa – Daugavpils”, kura ietvaros divu nedēļu laikā notika dažādi pasākumi.

Tā rīkotājs – režisors Georgijs Surkovs – esot apmierināts ar festivāla rezultātiem. Pēc viņa vārdiem, viss iecerētais tika īstenots.

„Nekas tamlīdzīgs Latvijā nebija noticis. Protams, varētu rasties jautājumi par iestudējumiem, bet to autori bija izvēlējušies pilsētai aktuālos jautājumus. Kādā veidā tie tika atklāti iestudējumos, ir cits jautājums. Atzīšos, dažām idejām es varētu nepiekrist. Tomēr mēs centāmies, vēlējāmies pārsteigt skatītājus”, paskaidroja G.Surkovs.

Daudziem festivāla dalībniekiem – jauniem māksliniekiem, dramaturgiem, režisoriem – pirms tam nebija lielas pieredzes vai viņi darbojās tikai uz teātra skatuves. Piedaloties festivālā, viņi guva unikālu pieredzi, uzzināja, kas ir profesionālais teātris, kā jāraksta lugas.

Georgijs Surkovs ir pārliecināts, ka festivāla dalībniekiem radās izpratne, ka ir jāraksta darbi, kas ir domāti noteiktajai vietai un publikai, noteiktiem aktieriem: „Manuprāt, festivālā notikušais mainīja daudzu tā dalībnieku pasaules uztveri”.  

Jāatzīmē, ka dažu pirmizrāžu laikā skatītāji varēja redzēt Marka Rotko rezidences laikā tapušās instalācijas.

Vienā no iestudējumiem mākslinieks Manuels Šrēders no Vācijas prezentēja paša radītu gaismas instalāciju. Atgādināsim, ka šī gada Muzeju nakts ietvaros Dubrovina parkā bija vērojams viņa veidotais lāzeru šovs.

Cerēsim, ka notiks arī otrais Starptautiskais teātra festivāls. Pēc jaunā režisora vārdiem, bijušā kara hospitāļa ēka ir lieliska vieta ar neizsmeļamu potenciālu.


Написать комментарий