Slaktera Eiropas vicečempiona titulu aizēno itāļu sportista Dzantelli nāve

foto:
foto:

Svētdien Milānā noslēdzās Eiropas čempionāts ūdens motosportā F2, kurā "Riga Powerboat Team" pilots Uvis Slakteris dramatiskā cīņā izcīnīja sudraba medaļu, taču sacensības aizēnoja traģēdija.

Eiropas čempionātu aizēnoja itāļu pilota, trešās vietas ieguvēja Paolo Dzantelli traģēdija. Ceturtā brauciena laikā neilgi pēc starta itālis piedzīvoja smagu avāriju un no gūtajām traumām mira.

Šogad Eiropas čempionātā bija ļoti sīva konkurence un dalībnieku rezultāti bija tik blīvi, ka pamudināja pilotus braukt uz riska robežas. Par to liecina fakts, ka čempionāta laikā notika vairākas avārijas un kopskaitā cietušas piecas laivas. Kad ar nelielu pārsvaru pirmajā pozīcijā izvirzījās zviedrs Ēriks Starks, cīņa par nākošajām pozīcijām starp Slakteri, Dzantelli un zviedru Juhanu Ostenbergu neatslāba ne mirkli.

" Esmu gandarīts, ka esmu ieguvis prestižo Eiropas vicečempiona titulu, bet nekādu prieku šobrīd neizjūtu, jo traģiski man turpat blakus esot bojā aizgāja mans labs paziņa un skolotājs ūdens motosportā", īsi pēc sacensībām teica Uvis Slakteris.


Написать комментарий