Par trešdaļu audzis pieprasījums pēc veselības apdrošināšanas

foto: ladyline.com.ua
foto: ladyline.com.ua

Pēdējo divu gadu laikā izmaksāto veselības apdrošināšanas atlīdzību apjoms ik gadu audzis par vairāk nekā pusmiljonu latu, liecina veselības apdrošinātāja Ergo dati.

Raksturīgi, ka cilvēki galvenokārt izmanto salīdzinoši nelielus ikdienas veselības aprūpes pakalpojumus, jo gandrīz puse atlīdzību izmaksātas par vidējo summu līdz 20 latiem, norāda apdrošināšanas kompānijas pārstāvji.

2011. gadā apdrošinātājs atlīdzībās par veselības aprūpes pakalpojumu izmantošanu izmaksāja 5,11 miljonus latu, bet 2012. gadā atlīdzību apjoms pieauga par 680 tūkst. latiem, sasniedzot 5,79 miljonus latu. Arī šogad novērota atlīdzību pieauguma tendence - septiņos mēnešos Ergo veselības apdrošināšanās izmaksājis 3,62 miljonus latu.

«Veselības apdrošināšana šobrīd ir lielākais apdrošināšanas veids Latvijā, ar vienu no straujākajiem parakstīto prēmiju apjomu pieaugumiem 19% apmērā, salīdzinot ar 2012. gada pirmajiem sešiem mēnešiem. Šā gada pirmajos sešos mēnešos esam panākuši 31% izaugsmi,» informē Ergo Veselības apdrošināšanas departamenta direktors Baltijā Gints Konrads.

«Veselības apdrošināšanas segmenta izaugsmi galvenokārt veicinājis fakts, ka kopš 2012. gada ir atcelts aizliegums apdrošināt valsts iestāžu darbiniekus un kā rezultātā ir ievērojami pieaudzis iegādāto veselības apdrošināšanas polišu skaits valsts sektorā strādājošiem,» viņš stāsta.


Написать комментарий