Daugavpils novada domes izsludinātā konkursa «Mana apkārtējā vide» uzvarētāju vārdi pagaidām netiek atklāti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka, lai veicinātu Daugavpils novada iedzīvotāju interesi viņu piederošo īpašumu un teritoriju sakārtošanā, Daugavpils novada dome ir izsludinājusi konkursu „Mana apkārtējā vide”.

Atgādināsim, ka interesentu pieteikumi bija iesniedzami līdz 19.augustam, Daugavpils novada domes īpaši izveidotā komisjia apmeklēja visus 30 pieteiktos objektus.

Daugavpils novada domes Īpašuma nodaļas vadītāja Vasilisa Pudovkina paziņoja portālam Gorod.lv, ka pieteikumi tika saņemti visās 11 nominācijās: sakoptākais ciemats, pagalms, privātā māja, lauku tradīcijas un kultūras mantojums, sakoptākā koka māja vai pagalms, sakoptākā daudzdzīvokļu māja, daudzdzīvokļu mājas labākais pārvaldnieks, labākais daudzdzīvokļu mājas vecākais, sakoptākā iestāde, sakoptākā zemnieku saimniecība, tirdzniecības vieta vai kafejnīca.

Pēc V.Pudovkinas vārdiem, Daugavpils novada iedzīvotāji pievērš daudz lielāku uzmanību savai apkārtējai videi, esot kļuvuši daudz radošāki: „Tiek izmantotas puķes, veidotas interesantas mazās arhitektūras formas – priekšmeti no koka un akmens, skaistas kompozīcijas”.  

Uz jautājumu, kurš objekts komisijai ir paticis visvairāk, V.Pudovkina atzīmēja, ka uzvarētāju vārdi līdz oktobra beigām netiks atklāti.

Jāatzīmē, ka uzvarētāju apbalvošana notiks oktobra beigās, kad Daugavpils novadā tiek rīkota Lauksaimnieku balle. Konkursa balvas būs izglītojošas, visdrīzāk, tas būs brauciens uz skaistākām Latvijas vietām, kuras labiekārtoja lauksaimnieki, kuri labprāt dalās pieredzē.


Написать комментарий