Raibā rudens nedēļa Dagdas vidusskolā

foto: dagda.lv
foto: dagda.lv

Rudens lutina cilvēkus ar bagāto dārzeņu un augļu ražu. Arī Dagdas vidusskolā septembra pirmās nedēļas bija notikumiem bagāta, informē Dagdas novada portāls.

Lai uzlabotu angļu valodas zināšanas un komunicēšanās prasmes, Dagdas vidusskolas skolēniem bija iespēja piedalīties Latvijas Sarkanā Krusta Krāslava, Dagdas, Aglonas novadu komitejas un Norvēģijas Sarkanā krusta Nord – Trondelag rīkotajā nometnē un arī kursos.  

Pamatskolas 5 skolēni – E.Utāne, R.Mamošina, R.Pokulis, E.Zdanovskis, L.Pauliņš piedalījās dažādās 3 dienu nometnes aktivitātēs. Viņiem patika darboties radošajās darbnīcās, dejot, un sportot.

Vidusskolēni J.Aišpure, L.Beitāne, A.Kromāns, A.Sozvirskis un E.Barovskis piedalījās kursos par organizācijas attīstību. Šos kursus vadīja norvēģi. Skolēni ir ļoti priecīgi par šo iespēju un izsaka pateicību Dagdas  Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītājai Marijai Micķevičai.    

Skolas laiks vēl tikko sācies, bet Dagdas vidusskolas zēnu komanda futbolā jau guvusi pirmos panākumus.R.Mizāns, V.Čumiks, S.Zdanovskis, E.Beitāns, M.Gaveika, I.Stikuts, V.Sinicins, A.Macevičs, K.Baufals piedalījās Krāslavas novada rīkotajās futbola sacensībās zēniem un ieguva 1.vietu.

Mēs lepojamies ar zēnu komandas uzvaru un sakām paldies sporta skolotājai L.Novickai un, protams, vārtsargam K.Baufalam, kurš neielaida nevienus vārtus.

Skola tās nav tikai mācības, sports, ārpusklases pasākumi, bet arī skolēnu drošība, tāpēc uz skolu tika aicināti ugunsdzēsēji G.Ciganovičs un V.Karvelis, lai pastāstītu skolēniem par ugunsdrošību un elektrodrošību. Skolēni arī noskatījās filmu, lai labāk izprastu, ko darīt, ja ir noticis nelaimes gadījums, kā izsaukt pirmo palīdzību.

Mēs esam pateicīgi par šo izzinošo informāciju.

Patiess prieks mums ir par to, ka abi šie ugunsdzēsēji ir bijušie Dagdas vidusskolas skolēni.

11. un 12.septembrī visi Dagdas vidusskolas skolēni noklausījās Latgales Mutes Veselības centra koordinatores Agitas Pudules lekciju „Mutes higiēnas loma mutes veselībā”. Paldies lektorei par saturīgo stāstījumu.    

Jauki vasarīgais laiks lutina mūs ar silto sauli, ar lapu zaļumu un skaistajiem rudens ziediem.

Lai izdaiļotu skolas apkārtni un mūsu pilsētiņu Dagdas vidusskolas skolēni pie skolas izveidoja ziedu paklājus, kuros attēloja latviešu rakstu zīmes: Auseklīti, Māras zīmi, Jumi, skujiņu, Ūsiņa rakstu. Mēs ceram, ka ziedu raksti iepriecinās mūs visus un atgādinās par to, ka tuvojas Latvijas Republikas proklamēšanas 95.gadadiena. 

Mācību gads vēl tikko sācies, bet skolēni jau guva daudz jaunu zināšanu.

Lai tikpat pasākumiem bagātas ir arī turpmākās nedēļas Dagdas vidusskolā.


Написать комментарий