Daugavpilieši, tāpat kā pārējie valsts iedzīvotāji, bieži vien iegādājas eksotiskos dzīvniekus, kuri no viņiem aizbēg

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nav noslēpums, ka līdz ar robežu atvēršanu mūsu valstī nonāk daudz kontrabandas preču, sākot ar degvielu, alkoholu un cigaretēm un beidzot ar eksotiskiem dzīvniekiem.

Piemēram, visbiežāk Latvijā tiek nelegāli ievesti dažāda veida rāpuļi.

Latgales zoodārza direktors Mihails Pupiņš nesen stāstīja portālam Gorod.lv, ka pēdējā laikā pie viņa bieži vien vēršas noraizējušies pilsētnieki, kuri Daugavpils ielās redz čūskas.

Izņemot mūsu apkārtnei ierasto zalkti, odzi, gludeno čūsku, tagad pilsētas ielās var sastapt arī neparastos eksemplārus. Tas esot saistīts ar to, ka Latvijas iedzīvotāji daudz ceļo un bieži vien atved tuviniekiem un draugiem neparastas dāvanas – eksotiskos dzīvniekus.

„Piemēram, Anglijas veikalos mazās čūskas tiek pārdotas lielā daudzumā. Eksotikas cienītāji no Daugavpils atved tās uz mājām, bet pēc 2-3 nedēļām čūska aizbēg vai tās apnīk saimniekiem un tiek izmestas ārā”, paskaidroja M.Pupiņš.  

Pēc zinātnieka vārdiem, pirms dažiem gadiem vienā no Daugavpils ielām automašīna nobrauca žņaudzējčūsku, kas acīmredzot arī tika ievesta kā kontrabanda un aizbēga no saimniekiem.

Pirms kāda laika Daugavpils kanalizācijas lūkā tika atrasts 3 metrus garš pitons, kuram jaunā mājvieta ļoti patika. Bet pavisam nesen Latgales zoodārza direktoram paziņoja, ka privātmājās elektriskās plīts cepeškrāsnī tika atrasta neliela čūska.

Tādēļ, satiekot uz ielas rāpuli, pilsētniekiem jānosaka, kas tas ir, un jāpaziņo par to zoodārzam.

Jāatzīmē, ka mūsu valstī ir aizliegts turēt mājās dzīvniekus, kuri ēd dzīvās būtnes, tādēļ mājās nedrīkst turēt dažas čūsku sugas, tostarp pitonus, krokodilus u.c. Tāpat, saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem, šie dzīvnieki noteikti jāreģistrē Pārtikas un veterinārajā dienestā.


Написать комментарий