Šonedēļ karsto ūdeni pieslēgs visās Rēzeknes daudzdzīvokļu mājās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šogad Rēzeknē projekta „Siltumpārvades efektivitātes paaugstināšana Rēzeknes centralizētās siltumapgādes sistēmā” ietvaros tiek realizēti vērienīgi siltumtrases rekonstrukcijas darbi, informē Rēzeknes pilsētas portāls.

Šobrīd notiek pēdējie darbi maģistrālās siltumtrases no centra rajona katlumājas līdz Atbrīvošanas alejai nomaiņā, līdz ar to jau šonedēļ plānots pieslēgt karsto ūdeni visām mājām pilsētas centra rajonā.

„Šogad mēs, kā solījām, veicām siltumtrases rekonstrukciju līdz V.Seiles ielai, un uz 1. septembri vairākumā pilsētas māju karstais ūdens tika padots. Bez karstā ūdens palika 18 mājas, un es ceru, ka tuvāko dienu laikā tiks pabeigti remontdarbi no V.Seiles ielas līdz Atbrīvošanas alejai, tātad, šonedēļ karstais ūdens tiks padots arī pārējās mājās,” informē SIA „Rēzeknes enerģija” valdes loceklis Aldis Mežals.

A.Mežals stāsta, ka projekta „Siltumpārvades efektivitātes paaugstināšana Rēzeknes centralizētās siltumapgādes sistēmā” pirmajā etapā notiek siltumtrases nomaiņa 1,5 kilometra garumā, bet nākošgad tiks realizēts šī projekta otrs etaps – Zemnieku iela.

Paralēli notiekošiem remontdarbiem, SIA „Rēzeknes enerģija” spēj nodrošināt iedzīvotājus ar karstā ūdens padevi. Rēzeknes pilsētā tik vērienīgi siltumtrases rekonstrukcijas darbi pēdējo reizi tika veikti aptuveni pirms 30 gadiem. Ir jāatzīmē, ka, plānojot šādus darbus, gatavojot tehnisko projektu, veicot iepirkumu procedūru un līguma slēgšanu ar konkursa uzvarētāju (kurš ir jāsaskaņo ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, jo, šo projektu daļēji finansē ES Kohēzijas fonds), nav iespējams visu padarīt tik īsos termiņos, kā mums to gribētos. Kad viss ir saskaņots, būvnieks brauc uz rūpnīcu, pasūta projektā paredzētās vajadzīgā izmēra caurules, un rūpnīca saņem avansa maksājumu, tikai tad sāk nepieciešamo cauruļvadu izgatavošanu.

Jāmin, ka nākotnē, ikgadējo hidraulisko pārbaužu periodā, šī maģistrālās siltumtrases atjaunošana dos iespēju SIA „Rēzeknes enerģija” saīsināt karstā ūdens padeves atslēgšanas laiku centra rajonā, jo līdz ar trases samontēšanu, projektā paredzēta arī vairāku aizbīdņu uzstādīšana, kas dos iespēju nepieciešamības gadījumā noslēgt atsevišķus siltumtrases posmus. Tātad, šīs īslaicīgās neērtības, kuras jāpacieš būvdarbu veikšanas laikā, ļaus izvairīties no problēmām nākotnē un nodrošinās rēzekniešus ar stabilu siltumapgādi. SIA „Rēzeknes enerģija” atvainojas saviem klientiem par sagādātajām neērtībām.

Atgādinām, ka 2013. gada 20. jūnijā tika noslēgts līgums ar iepirkuma uzvarētāju komandītsabiedrību „KONOR, V.J.BŪVE un ASKO AS” par projekta „Siltumpārvades efektivitātes paaugstināšana Rēzeknes centralizētās siltumapgādes sistēmā” īstenošanu.


Написать комментарий