Vieglo automašīnu pārdošanas apjomi ES zemākie kopš 1990. gada

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Augustā jaunu vieglo automašīnu tirdzniecības apjomi Eiropā atkal saruka, jo rekordlielais bezdarbnieku skaits eirozonā veicināja pieprasījuma kritumu pēc Volkswagen, Peugeot Citroen un Fiat ražotajiem transportlīdzekļiem, raksta Bloomberg.

Automašīnu reģistrāciju apjomi samazinājās par 4,9% līdz 686,9 tūkstošiem transportlīdzekļu, salīdzinot ar 722 tūkstošiem attiecīgajā mēnesī pirms gada, liecina jaunākie Eiropas autoražotāju asociācijas dati.

Jūlijā jaunu auto reģistrāciju skaits pieauga par 4,9%.

Rezultātā astoņu mēnešu pārdošanas apjomi saruka par 5,2% līdz 8,14 miljoniem automašīnu.

Eirozonas ekonomika otrajā ceturksnī gan spējusi tikt ārā no recesijas, tomēr sekas saglabājas, piemēram, augstais bezdarba līmenis, kas jūlijā bija 12,1%. Tas licis autoražošanas uzņēmumu vadītājiem prognozēt, ka šis būs sestais gads pēc kārtas, kad auto tirgus piedzīvo kritumu.

Astoņu mēnešu automašīnu pārdošanas apjomi Eiropas Savienībā bijuši zemākie kopš 1990. gada, kad šādus datus sāka apkopot.

Statistika liecina, ka augustā sarukuši četri no pieciem lielākajiem Eiropas autotirgiem. Piegādes lielākajam pircējam Vācijai samazinājās par 5,5% līdz 214 tūkstošiem transportlīdzekļu. Savukārt otrs lielākais tirgus – Lielbritānija – pieauga par 11% līdz 65,9 tūkstošiem automašīnu.

Reģiona lielākā autoražotāja Volkswagen pārdošanas apjomi Eiropā samazinājās par 11%, bet otra lielākā – Audi – par 6,4%


Написать комментарий