Oktobrī Barselonu tūristiem sāks izrādīt arī bezpajumtnieki

foto: corpomir.ru
foto: corpomir.ru

Jau oktobrī Barselonā ikvienam būs iespēja piedalīties īpašā tūrē, iepazīstot pilsētu bezpajumtnieku acīm. 

Vēsturiskā tūre ir daļa no projekta "Hidden City Tours" jeb "Apslēptās pilsētas tūres", un tās mērķis - ļaut ikvienam iepazīt pilsētas sociālo realitāti un autentisku, nesamākslotu pilsētas atmosfēru, vēsta "Telegraph.co.uk".

Ekskursijas vada cilvēki, kas pilsētas ielas pazīst vislabāk, proti, bezpajumtnieki. Barselona ir jau trešā pilsēta, kas organizē šādas ekskursijas, pirms tam "bezpajumtnieku" tūrēs varēja apskatīt divas pilsētas Anglijā - Bātu un Londonu.

Tūres organizētāja Līza Greisa pati savulaik saskārusies ar finansiālām problēmām, krīzes laikā zaudējot darbu tirgus izpētes uzņēmumā. Barselonā Līza dzīvo jau vairāk kā desmit gadus, un iedvesmu šim projektam guvusi no Anglijas pilsētu piemēra.

Barselonā dzīvo vairāk nekā 3000 bezpajumtnieku, tomēr tūrisms pilsētā turpina augt, šobrīd Barselona ir ceturtā apmeklētākā pilsēta Eiropā, stāsta Greisa.

"Apslēptās pilsētas tūre" Barselonā ilgs pusotru stundu, starp apskates objektiem ir gan Cloister katedrāle, gan Romiešu pilsēta, kā arī Placa del Rei un Placa del Pi.

Tūres būs pieejamas gan angļu, gan spāņu valodās. Biļešu cena būs 10 eiro, tūres atklāšana gaidāma 11. oktobrī.

Vairāk informācijas: www.hiddencitytours.com.


Написать комментарий