Sāk tiesāt ķīlnieku sagrābēju no Ventspils

foto: lvportals.lv
foto: lvportals.lv

Sācies tiesas process pret 19 gadu veco Ventspils novada iedzīvotāju, kurš laupīšanas nolūkos par ķīlniekiem bija sagrābis siguldiešu ģimeni ar zīdaini.

Pirms tiesas sēdes cietušie Siguldas iedzīvotāji Mārtiņš un Kristīne Neatkarīgajai pauda satraukumu, ka apsūdzētajam tikuši mīkstināti inkriminētie panti, jo gāzes pistole neskaitās kā šaujamierocis. «Kas notiktu, ja viņš to gāzes pistoli būtu lietojis? Tas noteikti radītu lielus draudus divas nedēļas vecā zīdainīša veselībai vai pat dzīvībai,» ir pārliecināta Kristīne. Tāpat tiesai nodotās lietas materiālos kā cietušais vairs neparādās par ķīlnieku sagrābtais bērns. Cietušie pauž bažas, ka noziedznieks varētu izsprukt cauri ar nosacītu sodu vai piespiedu darbiem un tas būs kā signāls līdzīgiem noziedzniekiem, ka šādas lietas var veikt nesodīti.

Kā tiesā liecināja Mārtiņš, viņš pagājušā gada oktobrī kādā interneta vietnē izlasījis sludinājumu, ka par 9000 latu tiek pārdota automašīna VW Ultima. Sazvanījis pārdevēju, vienojušies, ka auto tiks pārdots par 8000 latu, un norunājuši nākamajā dienā tikties Ventspils novada Ugālē, lai apskatītu, kā vēlāk izrādās, neesošo auto un noslēgtu darījumu. Tā nu satikušies pie Ugāles pagasta pārvaldes un braukuši uz netālu esošajām garāžām, kur it kā stāv automašīna. Lielākai ticamībai puisim līdzi bijusi kanniņa ar degvielu, jo auto bāka esot tukša. Teicis, ka garāžas atslēga atrodas pie draudzenes, tāpēc esot jāuzgaida. Te pēkšņi puisis izvilcis pistoli, ar metālisku skaņu atvilcis aizslēgu un pavērsis to pret Mārtiņu, liekot atdot auto atslēgas un naudu. Vēlāk pistole pavērsta arī pret mazo meitiņu. Mārtiņš pateicis, ka naudas viņam nav līdzi, tāpēc vienojušies braukt uz Ventspili naudu izņemt bankā. Patiesībā Mārtiņam skaidra nauda ir bijusi līdzi, taču varmākam nav ienācis prātā viņus pārmeklēt. «Mūsu doma bija – būs pilsēta, būs palīdzība,» tiesnesim skaidroja cietušais. Gan pie garāžām, gan pa ceļam Mārtiņš un Kristīne esot mēģinājuši puisi pārliecināt, lai viņš šīs darbības pārtrauc. Taču viņa atbilde bijusi: man nav ko zaudēt, iešu līdz galam. Kristīne pirms tiesas sēdes stāstīja, ka esot centušies izturēties mierīgi un nosvērti, lai neizraisītu lieku agresiju. Un tas esot izdevies.

Lai cietušie nevarētu sazināties ar policiju, noziedznieks pieprasījis atdot mobilos telefonus. Taču Kristīnei bijuši divi telefoni, no kuriem vienu paturējusi pie sevis. Tas viņai ļāvis pa ceļam uz Ventspili slepus nosūtīt īsziņu vairākiem cilvēkiem, lai viņi par notikušo paziņo policijai.

Vēlāk piebraukuši pie Swedbank Ventspils filiāles, Mārtiņš iegājis bankā pēc naudas, bet puisis palicis automašīnā ar abām ķīlniecēm. Viņš vēl esot piekodinājis, lai bankā nedara muļķības, citādi tas beigsies slikti. Mārtiņš, protams, bankā piezvanījis policijai, kas jau bija sākusi operatīvās darbības. Policija drīz vien ieradās un ķīlniekus atbrīvoja.

Lietas izskatīšana ar liecinieku uzklausīšanu turpināsies 10. oktobrī.


Написать комментарий