TOP 5: Viszagtākās automašīnas Vācijā

foto: cartoscreen.com
foto: cartoscreen.com

Kaut kā naivi domājam, ka automobiļus zog tikai pie mums un Krievijā. 

Vecās Eiropas ielās atstājam savus dzelzs rumakus bez bažām kaut uz visu diennakti.

Automobiļus zog visur. Un daudz vairāk, kā mēs spējam iedomāties. Vācijā, kur šķietami droši atstāt automobili jebkurā stāvvietā un jebkurā diennakts laikā, 2012. gadā nozagti 18 000 automobiļu. Vietējie gan mēļo, ka pie vainas ir iebraucēji no Austrumu puses, ko nav izdevies nedz pierādīt, nedz noliegt. 

Lai nu kā, arī šķietami drošās Eiropas valstīs automobiļi pazūd bez pēdām turklāt lielā daudzumā. 
No Vācijas pilsētām līderpozīcijās ir Berlīne, kur gada laikā nozagti 0,32 procenti automašīnu, kas reģistrētas šajā pilsētā. Otrajā vietā ir Hamburga. Te aizvadītajā gadā nozagtas vidēji 17 automašīnas no 1000 reģistrētajām. 

Procentuāli no automašīnu kopskaita visvairāk zagtā auto marka Vācijā ir Mercedes. Aizvadītajā gadā katra astoņpadsmitā nozagtā mašīna bija tieši Mercedes, tomēr tas ir par 8 procentiem mazāk nekā 2011. gadā. No 18 000 gada laikā nozagtajiem spēkratiem 5771 bijis Volkswagen, bet 2889 BMW markas braucamrīki. Savukārt Audi nozagti 2292 reizes aizvadītajā gadā. 

Zagļu lielāko uzmanību piesaista mazlietoti auto vecumā no 3 līdz 7 gadiem. Ko tad izvēlas garnadži Vācijā un kurus spēkratus jāsargā vairāk nekā citus? 


Темы: , , , , ,
Написать комментарий