NA kultūras ministra kandidātu izvirzīs mēneša laikā

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Nacionālā apvienība (NA) kandidātu kultūras ministra amatam varētu izvirzīt mēneša laikā, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma sacīja Visu Latvijai!-TB/LNNK Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Einārs Cilinskis.

Trešdien NA valdes sēdē pārrunās notikumus saistībā ar Žanetas Jaunzemes-Grendes atbrīvošanu no amata, kā arī plānots vienoties par turpmāko rīcību, taču ar jaunā kandidāta izvirzīšanu nesteigsies. "Pagaidām mēs domājam, ka par to lemt nav vēl tik ļoti jāsteidzās, jo manuprāt, arī daudzās citās jomās ministri ir demisionējuši un nebūt nekas nav noticis, ja pat vairākus mēnešus šis amats nav bijis aizpildīts," sacīja Cilinskis. 

Viņš norādīja, ka tieslietu ministrs Jānis Bordāns, kurš pildīs arī kultūras ministra pienākumus, nepieņems nekādus konceptuālus jautājumus kultūras nozarē, un ministrijas operatīvo darbu "kādu laiku" spēs nodrošināt ierēdņi. 

Tomēr šāda situācija nevarot trupināties ilgāk par pāris nedēļām, maksimums – mēnesi. "Es domāju, ka mēneša laikā tas izšķirsies," sacīja Cilinskis.

Diena.lv jau vēstīja, ka Bordāns ir gatavs lielākam darba apjomam, ko viņam nāksies veikt, pildot arī kultūras ministra pienākumus. 

Tāpat vēstīts, ka  premjerministrs Valdis Dombrovskis (Vienotība) pirmdien, 16.septembrī, parakstīja rīkojumu par kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (Nacionālā apvienība) atbrīvošanu no amata. Šādu lēmumu premjers pieņēma divas dienas pēc tam, kad kultūras ministre bija atbrīvojusi no amata Latvijas Nacionālās operas direktoru Andreju Žagaru uzticības zaudēšanas dēļ. Dombrovskis aicināja Nacionālo apvienību izvirzīt jaunu kultūras ministra amata kandidātu. Premjers arī aicina NA uz konstruktīvu darbu valdībā.

NA pēc šāda soļa norādījusi, ka viņiem premjera argumentācija nav skaidra. Tāpat nacionāļi pauž viedokli, ka Grendes atbrīvošana varētu būt sava veida atriebšanās par Nacionālās apvienības principiālo stāju budžeta prioritāšu jautājumā.


Написать комментарий