Austrijā aizliedza skūpstīties metro

foto: europe-today.ru
foto: europe-today.ru

Vīnes metro iemīlējušos pāru skūpsts tiks izskatīts kā sabiedriskās kārtības pārkāpums un aplikts ar soda naudu 50 eiro apmērā.

Tāds pats sods sagaida par hotdogu ēšanu ar stipri smaržojošiem ingredientiem un garšvielām, kā arī par privātām telefona sarunām un skaļu mūzikas klausīšanos.

Par to ar atsauci uz metropolitēna preses dienestu paziņoja laikraksts Oesterreich. Pirms sodu ieviešanas notiks vērienīga izskaidrošanas kampaņa „Uzmanību, vispirms!”, kurai vietējās varas iestādes izdalīja teju 300 tūkstošus eiro. Pēc tam līnijā strādās divi simti kontrolieru, kuri sekos, vai pasažieri ievēro kārtību, un nepieciešamības gadījumos izrakstīs soda kvītis. Cilvēku tiesību aizstāvji sāka uztraukties, kā inspektori noteiks pārkāpuma būtību, kuram piemēros soda sankcijas. Tomēr viņus nomierināja administrācija. „Kontrolieri būs pieredzējuši, speciāli apmācīti cilvēki, kuri katrā konkrētajā gadījumā pieņems pareizu lēmumu, kādā mērā konkrētu personu darbības traucē pasažieriem”, - paziņoja oficiālais metro pārstāvis Daniels Amans.

Atsevišķi Vīnes metro administrācija aicinās saglabāt kārtību vagonos un sāks cīnīties ar uz sēdekļiem atstātām bezmaksas avīzēm un citu makulatūru, jo diennaktī metro pārvadā līdz 2,5 milj. viesu. Metro darbinieki aprēķināja, ka mēnesī viņi izsaka teju 10 tūkst. brīdinājumu pasažieriem, kuri neievēro vispār pieņemtos noteikumus. Tādējādi sodu ieviešana pārkāpējiem varēs būtiski papildināt pilsētas budžetu. Ja jaunievedums izrādīsies efektīvs līdzeklis vispārējās situācijas uzlabošanai, perspektīvā to izplatīs arī citos sabiedriskā transporta veidos, - vēsta newsbang.net.  


Написать комментарий