ASV noķer gigantisku aligatoru

foto: runyweb.com
foto: runyweb.com

Gadskārtējās aligatoru medībās, kas notiek Misisipi štatā, pāris dienu laikā sasniegti vairāki jauni rekordi, un pašlaik ar varenāko trofeju var lepoties kāds mednieku kolektīvs, kam izdevies nogalināt 336 kilogramus smagu rāpuli.

Štata amatpersonas, kas organizē 10 dienas ilgās sacensības, uzskata, ka veiksmīgo medību iemesls ir gan laika apstākļi, gan fakts, ka, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, paplašinātas medību platības.

Jau sacensību pirmajās dienās mednieki varēja lepoties ar dižām trofejām – sākotnēji par rekordisti kļuva kādas dāmas vadītā komanda, kas nogalināja 328 kilogramus smagu aligatoru, bet jau pēc pāris stundām viņu konkurenti žūrijai nogādāja 332 kilogramus smagu rāpuli. Tagad rekords uzlabots vēl vienu reizi, turklāt 336 kilogramus smagais aligators ir arī garākais, kāds jebkad noķerts štatā – tā garums pārsniedz četrus metrus.

Misisipi štata vides departamenta pārstāvis Rikijs Flints prognozējis, ka arī tas nav viss un tiks sasniegti jauni rekordi. «Šogad ir ļoti labvēlīgi laika apstākļi aligatoru medībām. Pērn upes bija pārplūdušas un rāpuļus bija grūti notvert, taču šī vasara nebija pārāk mitra. Turklāt mēs vairs neierobežojām medību platības – aligatorus drīkst medīt visā štata teritorijā,» sacījis Flints. Viņš piebildis, ka pēc aligatoru mednieku licencēm vērsušies vairāk nekā 7100 cilvēku, taču izsniegtas tikai 920 licences. Jāpiebilst, ka medniekiem pirms tam ir jāiziet drošības kursi, kuri devuši labus rezultātus – šogad slimnīcā nokļuvis tikai viens aligatoru mednieks, kuram rāpulis iekodis rokas īkšķī.

Mednieku stāsti regulāri tiek publicēti vietējos laikrakstos, un no tiem var spriest, ka aligatoru medības ir ļoti grūta un sarežģīta nodarbe. 27 gadus vecais Dastins Bokmans (viņa vadībā tika nomedīts 332 kilogramus smagais rāpulis) stāstījis, ka lielākais «šiks» esot sagūstīt dzīvu aligatoru, taču tas ne vienmēr izdodoties. Viņa komanda, piemēram, savai trofejai sekojusi divas stundas, līdz beidzot radies piemērots brīdis, lai uz aligatoru izšautu ar harpūnu. Ievainotais dzīvnieks vēl divas stundas vazājis medniekus pa purvājiem, līdz izdevies viņam trāpīt ar otru harpūnu, taču aligators izrādījies tik agresīvs, ka to nav izdevies sagūstīt dzīvu un nācies nošaut.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий