Viņķele: ģimenes pabalstu atkarībā no ienākumiem varētu ieviest 2015. gadā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ģimenes pabalsta reformu, kas paredz pabalsta apjomu noteikt, ņemot vērā ģimenes ienākumus un bērnu skaitu, Labklājības ministrija (LM) virzīs 2015. gadam, norādīja labklājības ministre Ilze Viņķele intervijā Latvijas Televīzijai.

Jau iepriekš rakstīts, ka nākamā gada budžeta ietvaros ģimenes valsts pabalstā, kas pašlaik veido astoņus latus, izmaiņas nav paredzamas, taču nākotnē šis pabalsts varētu kļūt diferencētāks, jau iepriekš pauda I. Viņķele. «Astoņu latu pabalstu varētu veidot tādu, kas ņem vērā ienākumus ģimenē – palielināt pabalstu ar ģimenēm mazākiem ienākumiem un lielāku bērnu skaitu, bet pārtikušām ģimenēm vispār nepiešķirt,» iepriekš norādīja ministre.

Runājot par māmiņalgu minimālo apmēru, I. Viņķele atzina, ka tas joprojām ir aktuāli un jautājums ir par palielinājuma soli. Ministre minēja, ka šis solis varētu būt 20 lati.

LM ir izlēmusi par sociālo apdrošināšanas iemaksu griestiem - no nākamā gada tie būs 32,6 tūkst. latu gadā jeb 2717 latu mēnesī. No ienākumiem, kas pārsniegs šo summu, nebūs jāmaksā sociālais nodoklis un līdz ar to ierobežots būs arī māmiņalgu, pensiju un bezdarbnieka pabalstu apmērs, LTV pauda I. Viņķele.


Написать комментарий