Vilks: uzturēšanās atļauju iegūšanai jāceļ griesti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Uzturēšanās atļauju iegūšanai apmaiņā pret nekustamā īpašuma iegādi būtu jāceļ griesti, lai Latvijā ienāktu arvien turīgāki cilvēki, LNT raidījumā 900 sekundes pauda finanšu ministrs Andris Vilks.

Nevajag domāt  tikai par Krieviju un NVS valstīm, jo ir arī citas Eiropas valstis, kurām uzturēšanās atļaujas būtu interesantas, uzskata A. Vilks. Viņš norāda, ka no uzturēšanās atļauju piešķiršanas budžets gūst papildu ieņēmumus, bet uzturēšanās atļauju izsniegšanu var kontrolēt un to var padarīt dārgāku. A. Vilks norādījis, ka uzturēšanās atļaujas apmaiņā pret investīcijām jāizsniedz tā, lai palielinātu darba vietu skaitu valstī.

Jau ziņots, ka pašlaik uzturēšanās atļauju izsniegšana apmaiņā pret nekustamo īpašumu, tiek diskutēta valdībā. Nacionālā apvienība Visu Latvijai!–Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (NA) jau iepriekš paudusi iebildumus pret uzturēšanās atļauju «tirgošanu» un ir paziņojusi, ka vienošanās pakāpeniski pārtraukt piešķirt uzturēšanās atļaujas, iegādājoties nekustamo īpašumu, ir viens no priekšnoteikumiem 2014. gada budžeta atbalstīšanai.

Saskaņā ar uzturēšanās atļauju pircēja «profilu», ko izveidojusi Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP), ārvalstnieki, kas pret noteiktiem ieguldījumiem Latvijā saņem termiņuzturēšanās atļaujas, visbiežāk ir vīrieši, Krievijas pilsoņi ar augstāko izglītību, 36-46 gadus veci, kas iegādājušies nekustamo īpašumu.


Написать комментарий