Lielbritānijas zinātnieki pierādīja, ka vidējo gadu krīze vairs nepastāv

foto: anydaylife.com
foto: anydaylife.com

Pēc 40 gadu vecuma cilvēks sasniedz vidējo vecumu un gaida vecumdienu tuvošanos.

Šādās gaidās nereti iestājas vidējā vecuma krīze: parādās sāpes locītavās, pastāvīga satraucamība, jaunatnes nesaprašana, izvairīšanās no rosīgām kompānijām, miegainība. Tā tas bija agrāk, bet tagad Lielbritānijas zinātnieki saka, ka vidējais vecums jau ir nonivelējies, un atbilstoši tam nav arī vidējā vecuma krīzes, - vēsta eurosmi.ru.

Jēdziens „vidējais vecums” daudzās valstīs jau gandrīz ir izzudis no ikdienas dzīves ilguma pagarināšanās, veselīga dzīvesveida propagandas un jaunības uzturēšanas dēļ. Lai pārbaudītu savu teoriju par vidējā vecuma izzušanu, Lielbritānijas zinātnieki veica pētījumus simptomu noteikšanai cilvēkiem, kuri ir vecāki par 50 gadiem.

Apmēram 75% aptaujāto atzīmēja, ka būtiskas atšķirības starp vecuma grupām nepastāv. 43% eksperimenta dalībnieku zinātnieki nepamanīja nevienu simptomu, kurš ir raksturīgs vidējā vecuma cilvēkiem. Vairākums eksperimenta dalībnieku paziņoja, ka vidējā vecuma krīze var iestāties tikai pašiedvesmas dēļ, kad cilvēks sāk domāt par vecuma tuvošanos un paātrina tā sākumu.


Написать комментарий