Daugavpilī tiek izstrādāta jaunā daudzdzīvokļu dzīvojamo māju apkalpošanas tarifa aprēķināšanas metodika

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Septembrī Daugavpilī tiek plānots sagatavot un apstiprināt SIA „DzKSU” izmantoto dzīvojamā fonda apkalpošanas tarifa aprēķināšanas metodiku, pašu tarifu un apkalpošanas līgumus, kurus uzņēmums noslēgs ar katru īpašnieku.

Vicemērs Pēteris Dzalbe pastāstīja portālam Gorod.lv, ka pašlaik SIA „DzKSU” speciālisti izstrādā tāmes un nepieciešamo darbu veikšanas kalkulācijas. Tāmes būs pabeigtas 15.oktobrī, taps zināms arī apkalpošanas tarifs, kas atkarībā no nepieciešamā darbu apjoma katrai mājai būs atšķirīgs.

Kad tiks noteikts katras atsevišķas mājas apkalpošanas tarifs, uzņēmums piedāvās iedzīvotājiem noslēgt līgumu. Procedūra paredz arī daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotāju kopsapulces rīkošanu, kuras laikā tiks sniegta visa nepieciešamā informācija. Pēteris Dzalbe paziņoja, ka patlaban līgumi tiek tulkoti krievu valodā, lai tie būtu saprotami visiem iedzīvotājiem.

Tarifa aprēķināšanas metodika ir izstrādāta un tiek saskaņota ar Valsts kontroli. Kad saskaņošanas process tiks pabeigts, pēc 10.oktobra katrā daudzdzīvokļu dzīvojamajā mājā tiks rīkotas sapulces un sniegta visa nepieciešamā informācija.

Vicemērs atzīmēja, ka galvenās izmaiņas SIA „DzSKU” darbā būs saistītas ar to, ka ar dzīvojamā fonda saistīto darbu maksimumu apkalpojošā organizācija veiks pašas spēkiem.


Написать комментарий