Eiro zonas maksājumu bilances pārpalikums samazinājās

foto: news.mail.ru
foto: news.mail.ru

Eiro zonas norēķinu konta operāciju pārpalikums jūlijā atkal samazinājās jau ceturto mēnesi pēc kārtas, liecina otrdienas Eiropas centrālās bankas dati.

Norēķinu konta operāciju saldo ir svarīgais rādītājs, kas atspoguļo ekonomikas starptautisko finanšu pozīciju, jūlijā samazinājās līdz 16,9 miljardiem eiro (22,6 miljardiem dolāru) pēc pārskatītās jūnijā uz paaugstinājuma pusi prognozes 19,8 miljardi eiro. Dati ir koriģēti, ņemot vērā sezonas efektus un katra mēneša darba dienu skaitu, - ziņo newsland.com

Pozitīvais tirdzniecības saldo jūlijā pieauga līdz 13,5 miljardiem eiro no jūnijā fiksētajiem 13,3 miljardiem eiro, kas liecina par to, ka eiro zona turpina eksportēt vairāk, nekā importē.

Stingrās taupības politika eiro zonas vājāko valstu ekonomikā radīja spiedienu uz precēm, kuras tiek importētas iekšējam patēriņam, piespiežot to ekonomiku pievērsties attīstības dēļ pievērsties eksporta tirgiem.

Šajā ceturksnī eiro zonas ekonomika pieauga, pārtraucot 18 ekonomiskā krituma mēnešus. Iepriekš šomēnes ECB prezidents Mario Dragi paziņoja, ka 17 valstu vienotas valūtas zona šogad pakāpeniski atjaunojas un 2014. gadā turpinās savu izaugsmi.

Jūlijā pārpalikums gan pakalpojumu sfērā, gan ienākumu sfērā samazinājās. Tāpat eiro zona paziņoja par transfertu deficītu 8,6 miljardu eiro apmērā.


Написать комментарий