Nekustamā īpašuma vērtētājs: Šobrīd lauksaimniecības nozare ir perifērijas ienesīgākā nozare

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novadā ir aktīvi tikai divi nekustamā īpašuma tirgus segmenti – lauksaimniecības un meža zemes tirgus, portālam Gorod.lv pastāstīja nekustamā īpašuma vērtētājs Jurijs Borskis.

„2009.gadā lauksaimniecības zemes cena bija 180-250 lati par hektāru, savukārt patlaban aramzemes hektārs maksā vismaz 550 latus, atsevišķos gadījumos – 900 latus. Tādēļ var apgalvot, ka lauksaimniecības un meža zemes tirgus ir pieprasīts”, pastāstīja Jurijs Borskis.

Pēc viņa vārdiem, novadā esot vērojama konkurence nevis starp zemes pārdevējiem, bet starp pircējiem: „Dažreiz uz vienu objektu pretendē 2-3 cilvēki”.

Uz portāla Gorod.lv korespondenta jautājumu, ar ko varētu būt saistītas notikušās izmaiņas, J.Borskis atzīmēja, ka Latvijas iedzīvotāji redz perspektīvas: „Cilvēki sāka pelnīt, nodarbojoties ar lauksaimniecību. Vispār, manā skatījumā, šobrīd lauksaimniecības nozare ir perifērijas ienesīgākā nozare”.

Tomēr speciālists atzīmēja, ka patlaban par lauksaimnieku var uzskatīt cilvēku, kurā īpašumā ir vismaz 200 hektāri zemes, pēc J.Borska domām, mazāko platību īpašniekiem perspektīvu nav daudz.

„Pat ja cilvēks vēlēsies izveidot lielu saimniecību, viņam tas var neizdoties, jo, piemēram, Līksnas, Višķu, Dubnas, Kalupes, Maļinovas pagastos darbojas lieli lauksaimnieki un brīvo platību tur gandrīz nav”, paziņoja nekustamā īpašuma vērtētājs.


Написать комментарий