Eiropas valodu dienu ietvaros Daugavpils skolēni varēs piedalīties «Jauno žurnālistu skolā"

foto: vremyakultury.ru
foto: vremyakultury.ru

Pavisam drīz Daugavpilī septīto reizi atzīmēs Eiropas valodu dienas, kuru galvenais mērķis ir veicināt dažādu valodu apguvi skolās un ārpus tām. 

Šogad no 23. līdz 26.septembrim Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde (VPIP) organizē „Jauno žurnālistu skolu”.

Daugavpils pilsētas domes VPIP metodiķe Ilona Bohāne paziņoja portālam Gorod.lv, ka dalībai minētajā pasākumā pieteicās 77 9.-12.klašu skolēni no 14 pilsētas skolām.

„Esam pat nedaudz pārsteigti par šādu aktivitāti un skolēnu interesi par žurnālistiku, kaut arī pērn nolēmām, ka „Jauno žurnālistu skola” būtu labs „Jauno dzejnieku skolas” turpinājums”, atzina Ilona Bohāne.

Pēc viņas domām, šāda skolēnu aktivitāte varētu būt saistīta ar to, ka iepriekš mūsu pilsētā līdzīgi pasākumi netika rīkoti, t.i., žurnālista profesija netika apskatīta gan no teorētiskā, gan no praktiskā skatpunkta. Vidusskolēni domā par nākamo profesiju, tādēļ priecājas par iespēju iepazīties ar šo aizraujošo profesiju.

„Jauno žurnālistu skola” darbosies četras dienas. Skolēnus apmācīt tiks aicināti Daugavpils Universitātes pasniedzēji un pārstāvji no dažādiem masu medijiem, gan sniedzot teorētisku informāciju, gan vadot praktiskas nodarbības. Skolēni darbi tiks publicēti dažādos izdevumos. Pēdējā skolās dienā jaunieši savā starpā dalīsies iespaidos, pieredzē, zināšanās.

I.Bohāne atzīmēja, ka „Jauno žurnālistu skolas’ noslēguma pasākums notiks mēneša pēdējā dienā – 30.septembrī, kad Centra vidusskolā norisināsies pasākums „Valodu karuselis”, kura laikā 77 skolas dalībnieki saņems apliecības par kursu beigšanu. Viscentīgākie skolēni saņems patīkamas balvas, bet pieci labākie – iespēju rakstīt par „Karjeras nedēļas” notikumiem.


Написать комментарий