Daugavpiliešus aicina sekot līdzi mākslinieku radošajai darbībai M.Rotko mākslas centrā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otro nedēļu Daugavpils cietoksnī darbojas pasaulslavenā abstraktā ekspresionista Marka Rotko 110.gadu jubilejai veltītā mākslinieku rezidence.

Šajā laikā Daugavpilī ieradušies 11 mākslinieki no 9 pasaules valstīm aktīvi nodarbojas ar radošo darbību, kā arī tiekas ar vietējiem māksliniekiem un amatniekiem, ar kuriem apspriež vairākus aktuālos jautājumus, iepazīstas ar Daugavpili un mūsu pilsētas kultūras dzīvi, apmeklē dažādus pasākumus. Piemēram, daži rezidences dalībnieki apmeklēja Starptautiskā teātra festivāla-darbnīcas „Telpa – Daugavpils” noslēguma pasākumu.

Sestdien, 21.septembrī, no plkst.14:00 līdz 16:00, apmeklējot M.Rotko mākslas centru, daugavpilieši un pilsētas viesi divu stundu laikā varēs novērot radošo procesu, kas parasti ir slēpts no interesentu acīm.

Tāpat no 21. līdz 23.septembra notiks mākslinieka Dilvina Smita meistarklases.

Pirmdien, 23.septembrī, mākslas centrā notiks tikšanās ar filozofijas doktoru, filmu autoru un kinorežisoru, Parīzes universitātes pasniedzēju Izi Morgenšternu, kura laikā notiks filmas „Marks Rotko, abstraktais humānists” kopīga skatīšanās.

Nākamajā dienā Daugavpils pilsētas domes konferenču zālē norisināsies „Rotko lasījumi”, bet pirmās rezidences noslēgumā notiks mākslas darbu izstāde un Anglijas mūzikas grupas „AMM” koncerts. Pasākuma rīkotāji sola arī kādu pārsteigumu.

 


Написать комментарий