Slavenā latviešu rakstniece pastāstīs daugavpiliešiem par mūžīgām vērtībām un sociālajām problēmām

foto: lcb.lv
foto: lcb.lv

Ceturtdien, 19.septembrī, plkst.12.30 Latgales Centrālās bibliotēkas periodikas lasītavā notiks tikšanās ar rakstnieci Andru Manfeldi.

Andra ir 40 gadus veca un pārstāv latviešu rakstnieku un dzejnieku jaunāko paaudzi. Literāte ir saņēmusi prēmijas un goda balvas, piedaloties vairākos literārajos konkursos ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās robežām.

Rakstnieces pirmā publikācija, kas nāca klājā 2002.gadā, tika atzīta par gada labāko debiju. Plašu atpazīstamību un popularitāti viņa iemantoja, laižot klajā autobiogrāfisko romānu „Adata”, kas ir veltīts narkomānijas problēmai. Komponista Zigmāra Liepiņa rokopera Nacionālajā teātrī tapa pēc šī romāna rakstītā libreta.

Pēc A.Manfeldes vārdiem, romāns „Adata” ir veltīts Dimiteru ģimenei, kura palīdzēja viņai tikt vaļā no atkarības no narkotiskajām vielām. Dienasgrāmatas veidā uzrakstītais romāns aptver galvenās varones dzīvi 16 gadu laikā, tajā kā atsevišķi tēli darbojas arī sociālā riska grupu pārstāvji – narkomāni, prostitūtas, alkoholiķi, bezpajumtnieki.

Vēlāk rakstniece publicēja arī citas grāmatas: „Betona svētnīcas”, meitai Annai veltīto „Sirds pasaku” un stāstu „Zemnīcas bērni”, kas ir veltīts Sibīrijas bērniem, vecmāmiņai un vectētiņam.

2008.gadā viņa tika apbalvota par dziesmu „Ja tu man esi”, kas tapa sadarbībā ar Zigmāru Liepiņu.

Andra Manfelde raksta dažāda žanra daiļdarbus visu vecumu lasītājiem, stāstot par mūžīgām dzīves vērtībām, sociālajām problēmām, to risinājumiem.

Visi interesenti 19.septembrī plkst.12:30 tiek aicināti uz tikšanos ar rakstnieci un dzejnieci Andru Manfeldi. Pasākumu vadīs Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bibliotēku attīstības institūta Bibliotēku konsultatīvā centra Izstāžu kuratore Liega Piešiņa.


Написать комментарий