Remontē Līvānu katoļu baznīcu un aicina palīdzēt

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Kā pastāstīja priesteris Juris Zarāns, Līvānu katoļu baznīcā iesākti lieli remonta darbi.

Līdz šim neapkurināmajā baznīcā tagad ir iebūvēta siltā grīda, tāpēc cilvēkiem ziemā vairs nebūs jāsalst stindzinoši aukstā baznīcā, informē Līvānu novada portāls. Grīdai līdzekļu trūkuma dēļ gan vēl nav ieklāts dekoratīvo flīžu klājums, tomēr tas nemazina ticīgo prieku par patīkamo sajūtu siltā dievnamā.

Šovasar ar steigu bija jāglābj dievnama jumts, kas tecēja, bojājot arī baznīcas griestu iekšējo apdari. Bojājumu dēļ bija radies pelējums griestos, bojājās baznīcas ēkas konstrukcijas. Nekavējoties tika uzsākta baznīcas jumta nomaiņa. Vasarā tika nomainīti arī lielie baznīcas velvju logi, kuru rāmji laika gaitā bija kļuvuši nedroši.

Apjomīgie remonta darbi prasījuši arī ievērojamus naudas līdzekļus. Priesteris Juris Zarāns lēš, ka kopējās ēkas sakārtošanas izmaksas sasniegs 45 000 latu, no kuriem liela daļa jau saziedota, pateicoties sponsoru un draudzes ticīgo atbalstam. Renovācijā priesteris iegulda arī savus personīgos līdzekļus, ko nopelna kā pasniedzējs augstskolās.

Tomēr, lai pabeigtu iesāktos darbus, līdzekļu nepietiek, tāpēc baznīca lūdz ziedot un būs pateicīga par jebkāda apmēra finansiālo atbalstu, lai glābtu un uzturētu Līvānu katoļu baznīcu kā kultūrvēsturisku, garīguma un tūrisma objektu.

Līdzekļus baznīcas atjaunošanai ir iespējams ziedot:

Līvānu Sv. Miķeļa Erceņģeļa Romas katoļu draudze

 Reģ. Nr. 90000504985

 Baznīcas 19, Līvāni, LV-5316

 A/S „Citadele banka”, PARXLV22

 Konts: LV06PARX0012702560001


Написать комментарий