Deputāts A.Gržibovskis ierosināja paaugstināt skolu direktoru darba algas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes deputāts un 15.vidusskolas direktors Anatolijs Gržibovskis 19.septembrī notikušās Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdes laikā izteica domu, ka pašvaldība varētu pārskatīt skolu direktoriem piešķirto piemaksu apmēru.

Kā zināms, 10% piemaksu Daugavpils skolu direktoru darba algām finansē pašvaldība (pamatsummu nodrošina valsts mērķdotācijas), par piemaksu nepieciešamību un apmēru lemj pati pašvaldība.  

Apspriežot ar skolu direktoru darba algu apmēru saistītus jautājumus, Anatolijs Gržibovskis atzīmēja, ka, viņaprāt, Dome varētu nodrošināt lielāku piemaksu direktoru darba algām, jo skolu direktori daudz strādā un uz viņu pleciem gulstas liela atbildība. Pamatojot savu viedokli, deputāts paziņoja, ka patlaban skolēnu skaits skolās ir tikpat liels kā 2009.gadā (pirms krīzes), kad direktoru saņemtās piemaksas bija par 100 latiem lielākas, bet pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju saņemtās piemaksas – par 200 latiem lielākas.

A.Gržibovskis atzīmēja, ka salīdzinājumā ar citu pašnoteikšanos piemaksas direktoriem ir visai nelielas, tādēļ pašvaldībai būtu tās jāpārskata.

Savukārt Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes (VPIP) vadītāja Marina Isupova paziņoja, ka būtu labi, ja pašvaldība pieņemtu lēmumu par skolu direktoru darba algu paaugstināšanu. Runājot par pirmsskolas izglītības iestāžu vadītājiem, M.Isupova atzīmēja, ka ir uzsākts viņu darba kvalitātes izvērtējums, pēc kura rezultātiem būs iespējams piedāvāt darba algu paaugstināšanas variantus.

M.Isupova atzīmēja, ka sakarā ar pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju darba algām Daugavpils VPIP griezīsies Domē nākamā gada sākumā.

Savukārt deputāts Aivars Broks norādīja, ka, viņaprāt, direktoriem nav par ko sūdzēties, jo viņu darba algas ir lielākas nekā MK noteikumos atrunātās summas.


Написать комментарий