Idejas brīvdienām Daugavpilī: Novada dienas, Latgales amatnieku festivāls, meistarklase Marka Rotko centrā un hokejs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šīs brīvdienas mūsu pilsētā būs bagātas ar dažādiem pasākumiem. It īpaši piesātināta būs sestdiena, 21. septembris.

Neapšaubāmi, ka par nozīmīgāko un vērienīgāko pasākumu kļūs tradicionālās Daugavpils novada dienas. Šogad to devīze skan „Atvērsim amatu šķirstu!” kopā ar 1. Latgales amatnieku festivālu, kurā piedalīsies ne tikai Latvijas amatnieki, bet arī Lietuvas pārstāvji.

Visiem Novadu dienu apmeklētājiem organizatori ir sagatavojuši interesantu un daudzveidīgu programmu ar tematisko Latgales ciemu apmeklējumu, radošajām darbnīcām, paraugdemonstrējumiem, atrakcijām un konkursiem.

Īpašu pilsētnieku uzmanību protams piesaistīs lielais zemnieku ražotās produkcijas un amatnieku preču gadatirgus, kurš strādās no 10:00 līdz 14:30, pārsteigs ar asortimenta daudzveidību no sieriem līdz mājas marmelādei. Turklāt katrs, kurš gadatirgū nopirks Latgales amatnieku preces uz summu, kas pārsniedz 1 latu, saņems talonu degustācijai Lauku gardumu ielā.

Tāpat svētku programmā ir iekļauta Rēzeknes „Zaļo pakalnu kora”, grupu „Patrioti.lg” un „Bez PVN” uzstāšanās.

Marka Rotko rezidences ietvaros sestdien, 21. septembrī Daugavpils cietokšņa mākslas centrā pazīstamais Lielbritānijas mākslinieks Dilvins Smits vadīs meistarklasi.

Hokeja līdzjutējus kā parasti aicina uz kinoteātri „Renesanse” uz kārtējo spēļu translāciju. 17:00 sāks translēt īsto vīru spēli starp komandām „Dinamo – Rīga” un Podoļskas „Vitjazj”.

Svētdiena, 22. septembris, būs relatīvi mierīga. Tomēr daugavpilieši un pilsētas viesi varēs baudīt daiļo, apmeklējot Novadpētniecības un mākslas muzeju, kura daudzās ekspozīcijas ir papildinājusi pazīstamā Latvijas mākslinieka Jāņa Pavļuta jaunā izstāde. Smieklīgu joku cienītāji tiek aicināti uz humorista Igora Mamenko koncertu, kurš Kultūras pilī sāksies 18:00.
Ar vārdu sakot, jautras un patīkamas brīvdienas!


Написать комментарий