FKTK brīdina par firmas “Life Capital” piedāvātajiem pakalpojumiem

foto: salviz.wordpress.com
foto: salviz.wordpress.com

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) izplatījusi brīdinājumu par SIA "Life Capital" piedāvātajiem finanšu pakalpojumiem - ieguldījumu pakalpojumiem un noguldījumu pieņemšanu - bez atbilstošas atļaujas.

Pēc FKTK pieprasījuma apraksti par piedāvātājiem finanšu pakalpojumiem tika izņemti no uzņēmuma mājaslapas. Tomēr, ja ir aizdomas par krāpšanu, FKTK aicina iedzīvotājus vērsties policijā.

Iedzīvotājiem, kuri nav profesionāļi finanšu pakalpojumu jomā, bet vēlas veikt ieguldījumus vai noguldīt finanšu līdzekļus, FKTK rekomendē doties uz savu banku vai ieguldījumu brokeru sabiedrību, kam ir licence. Šādiem pakalpojumu sniedzējiem ir pienākums informēt par iespējamajiem riskiem un nodrošināt klienta riska profilam atbilstošu piedāvājumu.

FKTK uzrauga tikai licencētus tirgus dalībniekus, kas saņēmuši attiecīgu licenci noguldījumu vai ieguldījumu piesaistei. Tikai pie šiem noguldījumu piesaistītājiem klientu aizsargā valsts - gan kā patērētāju, gan kā noguldītāju.

Informācija par licencētām ieguldījumu pārvaldes sabiedrībām Latvijā pieejama FKTK mājaslapā.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju "Life Capital" uz pusēm pieder divām privātpersonām - Viktoram Taraskinam un Igoram Žurņam.

Uzņēmums "Life Capital" dibināts 2012.gada jūnijā. Uzņēmuma apgrozījums 2012.gadā bija 13 954 lati, bet peļņa - 2744 lati.


Написать комментарий