Lattelecom pagaidām nepirks Pirmā Baltijas kanāla retranslētāju BMA holdingu

foto: noverotajs.lv
foto: noverotajs.lv

Latvijas elektronisko pakalpojumu sniedzējs "Lattlecom" pašlaik vēl negatavojas iegādāties "Baltijas mediju alianses" (BMA) holdingu, kuram pieder vairāku Krievijas kanālu, to starpā "Pirmā Baltijas kanāla" (PBK), retranslēšanas tiesības Baltijas valstīs, otrdien LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja "Lattelecom" padomes priekšsēdētājs Gatis Kokins.

"Mēs šo jau padomē esam izskatījuši, un padomes lēmums bija negatīvs,"  sacīja Kokins.

BMA holdinga alianses iegāde vispār skatīta uzņēmuma padomē, jo "Lattelecom" esot svarīgi  turpināt attīstīties arī dažādos virzienos un viens no tādiem esot arī  satura bizness.

Jau ziņots, ka valstij daļēji piederošais telekomunikāciju uzņēmums "Lattelecom", par kura apvienošanu ar "Latvijas Mobilo telefonu" drīzumā varētu lemt valdība, apsvēris iespēju iegādāties "Baltijas Mediju aliansi", kam pieder vairāku Krievijas kanālu, tostarp "Pirmā Baltijas kanāla" (PBK) retranslēšanas tiesības Baltijas valstīs.

Par darījumu jau spriests "Lattelecom" padomē, svētdien, 8. septembrī ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "De facto", norādot, ka konkrēts lēmums gan vēl nav pieņemts.

"Delfi" jau ziņoja, ka šovasar valdība atbalstīja atsavināmo valsts kapitālsabiedrību sarakstu, kurā iekļauts gan "Lattelecom", gan LMT. Tomēr pirms mēneša, kad kļuva zināms par to, ka valdībai būs jālemj par abu valstij daļēji piederošo uzņēmumu apvienošanu, Pavļuta vadītā Ekonomikas ministrija paziņoja, ka patlaban telekomunikāciju uzņēmumu apvienošana nav darbakārtībā. 


Написать комментарий