Teroristu ieņemtais Nairobi lielveikals pārņemts armijas kontrolē

foto: rus.ruvr.ru
foto: rus.ruvr.ru

Kenijas armija pārņēmusi savā kontrolē islāmistu sagrābto Nairobi lielveikalu, - visi teroristu sagūstītie ķīlnieki, visticamāk, esot atbrīvoti, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Trīs dienas ilgušais slaktiņš, kura laikā tirdzniecības centrā "Westgate" teroristi nogalināja 62 pircējus un veikalu darbiniekus, un tam sekojošā ķīlnieku krīze drīzumā tiks pasludināta par atrisinātu, jau tagad tā atrodoties armijas kontrolē, aģentūrai AFP pavēstījis kāds valdības pārstāvis.

Šobrīd aizvien īpašo uzdevumu vienības pārmeklējot tirdzniecības centru, vairs nesastopoties ar kādu pretestību.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmusies Somālijas islāmistu kustība "Shebab".

Uzbrukums bagāto kenijiešu un ārzemnieku iecienītajam tirdzniecības centram "Westgate" sākās sestdien pēcpusdienā. Līdz šim apstiprināta 69 cilvēku nāve, bet vēl 63 cilvēki ierindoti pazudušo kategorijā.

Uzņemoties atbildību par uzbrukumu, "Shebab" paziņoja, ka tā bijusi atriebība par Kenijas iejaukšanos Somālijas pilsoņkarā. Grupējums apgalvo, ka uztur kontaktus ar lielveikalā iebrukušajiem islāmistiem, kuri tur cīnās gan pret Kenijas, gan Izraēlas spēkiem.

Svētdien kāds avots Kenijas drošības spēkos ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka lielveikala ēkā iegājuši arī Izraēlas spēki, bet Izraēlas Ārlietu ministrija šo informāciju nedz apstiprināja, nedz noliedza.


Написать комментарий