Daugavpils pilsētas vadība atkal nepaziņoja, kad tiks lauzts līgums ar firmu «Batergo”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada 23.septembrī Daugavpils pilsētas domē notikušās preses konferences laikā portāla Gorod.lv korespondents uzdeva pilsētas vadībai tradicionālo jautājumu par to, kad tiks lauzts PAS „Daugavpils siltumtīkli” un firmas „Batergo” starpā noslēgtais līgums.

Pajautājām arī, kāpēc pašvaldība nolēma izvērtēt līguma laušanas juridiskos aspektus, nevis pašu līgumu, kā bija plānots iepriekš, kad daži deputāti ziņoja, ka “Ernst&Young” veiktais izvērtējums neesot pareizs.

„Tiek analizēts arī pats līgums. Pat “Ernst&Young” veiktais iepriekšējais izvērtējums liecināja par lieliem riskiem, kas ir saistīti ar pilsētas siltumapgādes drošību. Protams, analizēsim arī līguma laušanas juridiskos aspektus. Pie tā strādā darba grupa, kad tā pabeigs analīzi, mums iesniegs izdarītos secinājumus, argumentus un ierosinājumus”, atbildot uz jautājumiem, teica Jānis Lāčplēsis.

Atgādināsim, ka daži pašreizējie pilsētas domes deputāti priekšvēlēšanu laikā runāja par „nepieciešamību nekavējoties lauzt līgumu ar firmu „Batergo””. Lai palīdzētu deputātiem izpildīt solījumu, jūlija beigās tika nolemts izveidot divas darba grupas deputāta Jevgeņija Careva vadībā, vienai no kurām tika uzdots izpētīt PAS „Daugavpils siltumtīkli” noslēgtos līgumus.

Jāatzīmē, ka iepriekš pašvaldības priekšsēdētājs ziņoja, ka ar firmu „Batergo” noslēgtā līguma laušanai esot nepieciešams juridiskais pamatojums, pie kura arī strādā darba grupa. Savukārt patlaban grupa ir pieprasījusi papildfinansējumu līguma laušanas juridisko aspektu izpētei, izrādījās, ka iepriekšējā izvērtējuma gaitā nonāca pie secinājuma, ka riski tomēr pastāv.


Написать комментарий