Panevēžā izvarotā Evelīna dzīva sadedzināta, runājot pa telefonu. Viņa gribēja pamest Lietuvu

foto: ekrānuzņēmums no delfi.lt
foto: ekrānuzņēmums no delfi.lt

Atklātībā nonākušas šokējošā nozieguma detaļas, kad sestdien Lietuvā divi vīrieši izvaroja un sadedzināja 17 gadus veco Evelīnu. 

Meitene, ieslodzīta auto bagāžniekā, runājusi pa telefonu, kamēr viņa dzīva sadegusi. Jaunietes zvani gan operatīvajiem dienestiem, gan draugam nespēja viņu glābt no nāves.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka Lietuvā, Panevēžas apkārtnē, sestdienas rītā divi jauni vīrieši – 33 gadus vecais Jūliuss Jokubaitis un 22 gadus vecais Deivids Antanaitis -, narkotiku un alkohola reibumā, nolaupīja, izvaroja un sadedzināja 17 gadus veco Panevēžas ģimnāzijas skolnieci Evelīnu. 

Evelīna ap četriem no rīta Panevēžas autoostā gaidīja autobusu, kad viņu uz mājām piedāvāja aizvest abi jaunie vīrieši. Evelīna piekrita, bet tā vietā, lai nokļūtu mājās, viņu izvaroja, iebāza auto bagāžniekā, aizveda uz piepilsētas mežu un dzīvu sadedzināja. 

Abus varmākas, kurus policija jau arestējusi, var uzskatīt par rūdītiem noziedzniekiem. Jokubaitis jau ir sodīts piecas reizes, bet Antanaitis četras reizes par zādzībām, narkotiku lietošanu un sabiedriskās kārtības traucēšanu. Sākumā tika aizturēts arī 21 gadus vecais Jūliusa Jokubaiša brālis, bet viņš tika atbrīvots. Izrādījās, ka uz trešā aizturētā vārda bija tikai reģistrēts drausmīgajā noziegumā iesaistītais automobilis „VW Passat”, bet viņš pats noziegumā nav piedalījies. 

Abi varmākas tagad noziegumā vaino viens otru un teic, ka noziegumu nav plānojuši. Zināms. Ka naktī viņi bijuši bārā – dzēruši brendiju, smēķējuši zālīti un tad sajutuši izsalkumu un braukuši pēc uzkodām, bet pa ceļam sastapuši Evelīnu 

Zvanīja kamēr nesadega dzīva kopā ar visu telefonu 

Sabiedrību satraucis fakts, ka nelaimē nokļuvusī meitene, ieslēgta automašīnas bagāžniekā, trīs reizes zvanījusi ārkārtas dienestam, bet tā arī palīdzību nesaņēma. Viņa arī zvanījusi savam draugam 

Lietuvas plašsaziņas līdzekļi raksta, ka Evelīna trīs reizes zvanījusi uz ārkārtas tālruni 112. Viena no sarunām ilgusi pat pusstundu, kuras laikā meitene pastāstījusi, ka viņu izvarojuši divi vīrieši, iesprostojuši automašīnas bagāžniekā un ved nezināmā virzienā. 

Evelīna ārkārtas dienesta zvanu operatorei arī pastāstījusi, ka vienā mirklī sajutusi dūmu smaku – ļaundari bija aizdedzinājuši automašīnu ar bagāžniekā iesprostoto meiteni. Evelīna šajā brīdī sarunu nav pārtraukusi, bet visu laiku runājusi pa telefonu, kamēr dzīva nesadega kopā ar telefonu. 

Tikmēr Evelīnas draugs policijai pastāstījis, ka arī viņš saņēmis draudzenes trauksmes zvanu. 

Ciniskā taisnošanās 

Tikmēr Lietuvas atbildīgie dienesti, kuri atbild par ārkārtas zvaniem – Vienotais palīdzības centrs un Sakaru centrs, viens otru vaino tajā, ka nav varējuši pēc zvana signāla noteikt, kur konkrēti atrodas nelaimē nokļuvusī Evelīna. 

Vienotā palīdzības centra priekšnieks pēc traģēdijas taisnojās: „Mēs gada laikā saņemam vairāk kā 600 zvanus no vietām, kurus nevaram identificēt. No šiem zvaniem 99,9% ir huligānisms, bezatbildīgas spēles.” 

Tikmēr Lietuvas prezidenti Daļu Gribauskaiti šāda taisnošanās neapmierina un viņa paziņojusi: „Šī nav pirmā reize, kad nesadzird cilvēka saucienu pēc palīdzības. Tam nav attaisnojuma, ka Vienotās palīdzības centrs, kura uzturēšana izmaksā 80 miljonus litu (16,32 miljoni latu), nevar atrast cilvēku, un tas problēmu grasās risināt tikai tad, kad notikusi traģēdija.” 

Evelīna grasījās pamest Lietuvu 

Bojā gājusī Evelīna bija Panevēžas ģimnāzijas audzēkne un grasījās pamest Lietuvu, cik zināms, doties uz Itāliju. Panevēžas ģimnāzijas direktors Artūrs Totilas par meiteni, kurai drīz vien bija jāsvin 18. dzimšanas diena Lietuvas portālam delfi.lt pastāstījis, ka jaunieti grasījās doties uz ārzemēm. 

„Viņa uz mūsu ģimnāziju mācīties atnāca pagājušajā gadā. Mācījās vidēji, ar uzvedību nekādu problēmu nebija. Viņa bija ierindas skolniece. Evelīna domāja braukt uz ārzemēm. 9. septembrī viņa uzrakstīja iesniegumu par aiziešanu no skolas. Kāpēc viņa aiziet un uz kurieni brauks, mēs neprasījām. Esmu dzirdējis, ka viņa gribēja doties uz Itāliju, bet neko konkrētāku nezinu,” teica Totilas. 


Написать комментарий