Skolēnus aicina piedalīties apmācībās «Pašpārvalde tuvplānā"

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

No 29.-31.oktobrim Latgales reģiona vispārējās izglītības un profesionālās izglītības iestāžu pārstāvji un viņu konsultanti tiek aicināti piedalīties neformālās izglītības apmācībās „Pašpārvalde tuvplānā”, portālam Gorod.lv paziņoja biedrības „Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs” vadītājs Oskars Zugickis.

Apmācību mērķis ir veidot izpratni par skolēnu pašpārvaldi kā nozīmīgu aktīvas līdzdalības veicinātāju skolā, tādēļ tajā tiek aicināti piedalīties Latgales reģiona vispārējās izglītības un profesionālās izglītības iestāžu pārstāvji – attiecīgās skolēnu pašpārvaldes konsultanti (pedagogi) kopā ar 1-2 skolēnu pašpārvaldes pārstāvjiem vecumā no 14 gadiem.

Pasākuma gaitā tā dalībnieki iepazīsies un dalīsies pieredzē ar citu skolu pašpārvaldes dalībniekiem un to konsultantiem no Latgales reģiona; pilnveidos prasmes strādāt komandā; stiprinās savas pašpārvaldes darbu, lai veicinātu skolēnu aktīvāku līdzdalību skolas dzīvē; gūs jaunu pieredzi, sadarbības iespējas un idejas un attīstīs konkrētus „soļus” skolēnu līdzdalības veicināšanai savā skolā.

Jāpiebilst, ka bezmaksas apmācības notiks pilnas 3 dienas, tāpēc ir svarīgi, lai dalībnieki piedalītos visās apmācību dienās. Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra ar Latvijas un Šveices sadarbības programmas atbalstu sedz uzturēšanās, ēdināšanas un apmācību izdevumus. Ceļa izdevumi uz apmācību norises vietu gan jāsedz pašiem.

Jāatzīmē, ka apmācībā varēs piedalīties 22 dalībnieki, tādēļ visi interesenti tiek aicināti līdz šī gada 14.oktobrim aizpildīt pieteikuma anketu un nosūtīt to uz e-pastu mudite.kiselova@gmail.com. Rezultāti tiks paziņoti visiem personīgi līdz 20.oktobrim.


Написать комментарий