Ķirurgi uz pacienta pieres izaudzēja vēl vienu degunu

foto: yahoo.com
foto: yahoo.com

22 gadus vecais Ķīnas iedzīvotājs domāja atvadīties no sava deformētā deguna.

Tomēr ķirurgi atrada izeju no šī stāvokļa – viņi izaudzēja vēl vienu degunu uz pacienta pieres.

Pēc Lielbritānijas tabloīda Daily Mail ziņām 2012. gada augustā 22 gadus vecais ķīnietis nokļuva ceļu transporta negadījumā. Avārijas rezultātā vīrietim tika bojāts deguns, bet viņš nevērsās pēc medicīnas palīdzības, ko vēlāk rūgti nožēloja.

Pēc neilga laika degunā attīstījās iekaisuma process, kā rezultātā notika šūnu atmiršana. Neskatoties uz stāvokļa pasliktināšanos, ķīnietis turpināja ignorēt patoloģiskās izmaiņas līdz brīdim, kad ieraudzīja, ka viņa deguns ir stipri deformējies.

Nobijies ķīnietis vērsās pie ārstiem pēc palīdzības, pastāstīja par negadījumu un tā sekām, cerot, ka speciālisti atrisinās viņa problēmu. Tomēr izmeklēšana parādīja, ka ķīnietim nāksies šķirties no sava deguna, jo brūcē nonākusī infekcija ir iznīcinājusi visu deguna skrimsli.

Ķirurgi paziņoja 22 gadus vecajam pacientam, ka viņi nespēj „izremontēt” orgānu bez skrimšļa, bet var izaudzēt tā dublikātu. Pēc ķīnieša iepazīstināšanas ar šo informāciju ārsti papildināja: kad jaunais deguns pilnībā izveidosies, viņi to implantēs deformētā „priekšteča” vietā, - vēsta fedpost.ru.

Tā kā vīrietim nebija citas izejas, viņš nolēma riskēt un piekrita pirmajai operācijai, kuras laikā ārsti uz viņa sejas augšējās daļas izvietoja speciālus paplašinātājus. Pēc tam ķirurgi implantēja pacienta pierē skrimsli, kuru pirms tam paņēma no ķīnieša ribas, piešķirot vajadzīgo formu.

Šādu manipulāciju rezultātā uz vīrieša pieres izauga jauns deguns, kurš speciālistiem radīja sajūsmu. Ārsti pastāstīja vietējiem žurnālistiem, ka ir pilnīgi apmierināti ar sava darba rezultātiem un plāno veikt deguna transplantāciju tuvākajā laikā.

Jāatzīmē, ka iepriekš fedpost.ru ziņoja par vēl vienu neparastu plastisko ķirurgu metodi. Viņi pacientes ar galvas smadzeņu tūsku vēderā iešuva ceturtdaļu viņas galvaskausa. Kad ārsti sagaidīja, ka jauniete ir atkopusies pēc galvas traumas, atgrieza trūkstošo galvaskausa daļu vietā.



Написать комментарий