27.septembris – Pasaules tūrisma diena

foto: dagda.lv
foto: dagda.lv

27.septembris ir Pasaules tūrisma diena, kad tiek atzīmētas tūrisma sezonas beigas ziemeļu platuma grādos un sezonas sākums dienvidos, informē Dagdas novada portāls.

Nedēļu pirms tā  Dagdas novadā vasaras tūrisma sezonas noslēgumam par godu tika organizēts pieredzes apmaiņas brauciens tūrisma objektu īpašniekiem un kultūras darbiniekiem.

18.septembrī Dagdas Tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar Izglītības, kultūras un sporta nodaļu aicināja novada tautas namu vadītājus un tūrisma objektu īpašniekus apmeklēt semināru Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā „Svinam Marka Rotko 110 dzimšanas dienu”, kā arī iepazīt interesantākos tūrisma objektus Daugavpils un Ilūkstes novados.

Semināra laikā kultūras un tūrisma nozares speciālisti  varēja iepazīties ne tikai ar jauna, interesanta kultūras objekta piedāvājumu, bet arī ielūkoties Ņujorkas skolas abstraktā ekspresionisma spilgtākā pārstāvja Marka Rotko dzīves un radošajā darbībā un izprast tās saistību ar dzimto pilsētu – Daugavpili.

M.Rotko mākslas centrā bija iespēja apskatīt arī keramiķa Pētera Martinsona keramikas un tušas zīmējumu izstādi "Spēles", Dilvina Smita projektu „Logi”, mākslinieces Silvas Linartes izstādi „Atspulgi”.

Vērtīgs  bija muzeja „Ebreji Daugavpilī un Latgalē” apmeklējums. Apskatot ekspozīciju „Ebreji Dagdā”, tika iegūta jauna informācija saistībā ar mūsu Dagdas novada vēsturi. Interesanti apskates objekti bija Sventes muižas militārās tehnikas muzejs un Egļukalna skatu tornis.

Īpašas emocijas radīja Dvietes palienes apmeklējums. Tas ir viens no lielākajiem un labāk saglabātajiem dabisko upju palieņu paraugiem Latvijā un Eiropā. Dabas parka teritorija iekļauta Eiropas Savienības īpaši aizsargājamo dabas teritoriju tīklā Natura 2000.  Mēs izbaudījām īpašo auru, kas raksturīga šim dabas parkam, kā arī apskatījām vērtīgas ekspozīcijas – „Koka priekšmets Dvietes palienes sētā” un „Bebrenes bebra ekspozīcija”.

Pasākuma laikā klātesošie dalījās viedokļos un izvērtēja, kā aizvadīta šī gada vasaras tūrisma sezona. Kopā ar kultūras un tūrisma nozaru pārstāvjiem pasākumā piedalījās Dagdas novada domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētājs Aivars Arnicāns. Viņš mums nodrošināja profesionālas un jaukas fotogrāfijas.



Написать комментарий