M.Rotko dzimšanas dienas svinības Daugavpilī noslēdzās ar muzikālo strūklaku šovu un milzīgu torti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā vēstīts, trešdien, 25.septembrī, pilsētā notika pasaulslavenā mākslinieka Marka Rotko 110.dzimšanas dienas svinības.

Mākslinieka jubilejas svinību ietvaros visas dienas garumā M.Rotko mākslas centrā notika dažādi pasākumi, kurus apmeklēja liels interesentu skaits.

Svinīgi pasākumi sākās plkst.12:00, kad notika Marka Rotko 110.dzimšanas dienai veltītās pastmarkas pirmās dienas zīmogošanas ceremonija, savukārt nedaudz vēlāk publikas uzmanībai piedāvāja M.Rotko veltīto monētu, gan pastmarkas, gan suvenīrmonētas dizaina autore ir Daugavpils māksliniece Līga Čible.

Saskaņā ar izveidojušos tradīciju, tieši Marka Rotko dzimšanas dienā norisinās mākslinieku rezidences noslēguma pasākums. Tajā piedalījās pilsētas vadība pirmā vicemēra Jāņa Dukšinska personā, Īrijas vēstnieks Latvijā, Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes pārstāvji, mākslas centra apmeklētāji.

M.Rotko mākslas centra vadītājs Aleksejs Burunovs pateicās rezidences dalībniekiem, novēlējot katram no viņiem aizvest līdzi siltas, labas atmiņas par Daugavpilī pavadīto laiku. Visiem māksliniekiem tika pasniegti piemiņas suvenīri no mākslas centra un pateicības raksti no Daugavpils pilsētas domes, savukārt viņi uzdāvināja centram 2 nedēļu laikā tapušos darbus.

Vēl vienu dāvanu mākslas centram sagādāja avangardista Solomona Geršova atraitne, minētais mākslinieks arī bija dzimis 25.septembrī un šajā dienā svinētu savu 107.dzimšanas dienu. Tamāra Fedotova uzdāvināja centram Gruzijas ainavu no mākslinieka kolekcijas.

Svētku tupinājumā notika Lielbritānijas mūzikas grupas „AMM” bezmaksas koncerts, kura laikā klātesošie varēja izbaudīt improvizācijas, kas tika veltītas meža skaņām.

Vēlāk mākslas centrs kārtējo reizi pārsteidza savus apmeklētājus, piedāvājot viņiem muzikālo strūklaku šovu. Pusstundas laikā krāsainās strūklakas burtiskā nozīmē dejoja mūzikas pavadījumā. Tas bija viens no retajiem gadījumiem, kad to vienkārši vajadzēja redzēt, jo neviens apraksts nebūs pilnīgs.

Taču arī tas nebija viss: visus centra apmeklētājus aicināja pagaršot milzīgu torti, uz kuras bija attēlota viena no Marka Rotko gleznām. Jāpiebilst, ka torte bija ne tikai skaista, bet arī ļoti garšīga.



Написать комментарий