Berluskoni jau 55 dienas neguļ un ir zaudējis 11 kg vajāšanu dēļ

foto: ntv.ru
foto: ntv.ru

Bijušais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni, kuram piesprieda 4 cietumsoda gadus, paziņoja, ka jau 55 dienas neguļ un ir zaudējis 11 kg vajāšanu un baumu dēļ. 

Tāpat viņš pēdējos divus viņa dzīves mēnešus nosauca par sliktākajiem viņa dzīvē, uzstājoties tikšanās laikā ar savas partijas „Brīvības tauta” deputātiem un senatoriem.

„Tās ir briesmīgākās manas dzīves dienas. Mani grib izmest no vēstures šādas netaisnīgas un apkaunojošas apsūdzības dēļ. Mani grib pataisīt par zagli, kaut gan es to nekad neesmu darījis”, - Berluskoni citē aģentūra РИА Новости. Tāpat jāatzīmē, ka viņa partijas biedri nolēma: ja 4.oktobrī speciālā Senāta komisija nobalsos par senatora pilnvaru atņemšanu Berluskoni, viņi masveidā demisionēs.

Starp citu vēl vakar tika ziņots, ka Silvio Berluskoni var apprecēties trešo reizi. Par viņa jauno izredzēto kļuva 28 gadus vecā Frančeska Paskale. Tāpat viņš paziņoja, ka ir gatavs uzņemties atbildību un sēdēt cietumā. „Man jau ir gandrīz 78 gadi, un man ir tiesības uz mājas arestu, bet, ja viņi mani notiesās un uzņemsies tādu atbildību, tad es iešu cietumā”, - pateica Silvio.

Mediaset lieta ir viens no skaļākajiem tiesas procesiem, kas ir saistīts ar Berluskoni uzņēmējdarbību. 2012. gada oktobrī Milānas tiesa piesprieda Berluskoni 4 apcietinājuma gadus. Turklāt bijušā premjera cietumsoda termiņš tika automātiski samazināts līdz vienam gadam, jo tika piemērots 2006. gada likums par apžēlošanu. Maijā apelācijas tiesa apstiprināja pirmās instances tiesas spriedumu un nolēma, ka senators Berluskoni piecus gadus nevar ieņemt valsts amatus, - ziņo rbcdaily.ru.

2013. gada 1. augustā kasācijas tiesa noraidīja Berluskoni apelāciju Mediaset lietā, atstājot spēkā apsūdzību. Itālijas prezidents Džordžio Napolitano noraidīja Berluskoni tiesas sprieduma izmainīšanas iespēju. Turklāt viņš neizslēdz apcietināšanas aizstāšanu ar mājas arestu un pat apžēlošanu.


Написать комментарий