Lielbritānija vēršas tiesā pret ES par banku darbinieku prēmēšanas ierobežošanu

foto: minfin.com.ua
foto: minfin.com.ua

Lielbritānija iesniegusi prasību Eiropas Savienības Tiesā vēršoties pret ES centieniem noteikt griestus banku darbinieku prēmēšanai bloka valstīs.

Pārējās dalībvalstis ir atbalstījušas savienības virzītos banku sektora ierobežojumus, savukārt Lielbritānija uzskata, ka tie ir drauds finanšu stabilitātei.

Britu finanšu ministrs Džordžs Osborns (George Osborne) tiesā vērsies, lai apstrīdētu Kapitāla prasību direktīvas normas, kuras paredz no 2014.gada noteikt griestus banku darbinieku prēmijām.

Kopš 2011.gada šī ir jau ceturtā reize, kad Osborns Eiropas Savienības Tiesā cenšas nepieļaut to, lai savienība noteiktu ierobežojumus, kas saistīti ar pakalpojumiem finanšu sektorā, vēsta Financial Times.

Lielbritānijas Finanšu ministrija, komentējot jaunāko tiesvedību, paziņojusi: «Šie pēdējie ES noteikumi par prēmijām, kas pieņemti, neizvērtējot to ietekmi, panāks tikai banku darbinieku fiksētās darba samaksas celšanu, kas pašas bankas padarīs apdraudētākas, nevis drošākas.»

Britu parlamenta opozīcijā esošo leiboristu pārstāvis Eds Milibends (Ed Miliband) savukārt izteicies, ka Osborns aizstāv baņķieru tiesības izmaksāt lielas prēmijas, neņemot vērā finanšu sektora līdzatbildību finanšu krīzes izraisīšanā.


Написать комментарий