Zinātnieki pagarināja pusaudžu vecumu līdz 25 gadiem

foto: mamabox.ru
foto: mamabox.ru

Lielbritānijas zinātnieku grupa paziņoja, ka ne visi pusaudži, sasniedzot astoņpadsmit gadu vecumu, kā ir pieņemts teikt, kļūst par „pieaugušajiem”.

Veiktie pētījumi pierādīja, ka pusaudžu vecums astoņpadsmit gados nebeidzas, un bieži turpinās līdz 25 gadu vecumam. Noteiktās epizodēs eksperti fiksē 30 gadu robežu, - vēsta glob-news.ru.

Profesionāļi to skaidro ar izplatītu hipotēzi, ka pusaudžu perioda beigās notiek pilnīga smadzeņu attīstība. Tikmēr pēc jaunāko datu analīzes, ilgiem eksperimentiem un pētījumiem tika noskaidrots, ka cilvēka smadzenes turpina attīstīties līdz 25 un pat 30 gadu vecumam.

Tādējādi visu šo laiku notiek galvenā cilvēka organisma orgāna reorganizācija. Tai pašā laikā zinātnieki izdala 3 galvas smadzeņu attīstības momentus: 1. – notiek 12 – 14 gadu vecumā, vidējais – 15 – 17 gadu vecumā, bet vēlīnais – no 18 līdz 25 un pat 30 gadu vecumam. Visu šo 3 etapu laikā emocionālais briedums mainās, kamēr attīstība nebeigsies tieši galvas smadzeņu garozā, un tikai pēc tam jaunais indivīds kļūst par pieaugušo.


Написать комментарий