Daugavpils pilsētas domē notika seminārs «Mazā biznesa lielā diena»

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 26.septembrī, Daugavpils pilsētas domes konferenču zālē bija pulcējušies aptuveni 40 Daugavpils un citu Latgales pilsētu mazo un vidējo uzņēmumu pārstāvji, lai tiktos ar dažādu nozaru speciālistiem, iegūtu informāciju par uzņēmējdarbības iespējām.

Pasākumu atklāja Mazo un vidējo uzņēmumu foruma izpilddirektors. Foruma dalībniekus uzrunāja arī Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, kurš pateicās pasākuma rīkotājiem, atzīmējot, ka uzņēmējdarbība ir nozīmīga pilsētas attīstības sfēra: „Pirms pasākuma sākuma nedaudz uztraucamies, jo Eiropas mērogā pat mūsu lieli uzņēmumi tiek uzskatīti par vidējiem un maziem, mums ļoti gribētos, lai uzmanība tiktu pievērsta arī tiem uzņēmumiem, kuri nodarbina līdz 10 cilvēkiem. Uzņēmējdarbība ir joma, ar kuru tiek saistītas vislielākās cerības, bet šajā jomā ir arī vislielākās problēmas. Piemēram, Daugavpilī ir reģistrētas apmēram 4,5 tūkstoši firmas, bet reāli strādā aptuveni 2,5 tūkstoši firmu. Uzņēmēju aktivitāte ir divreiz mazāka nekā citos reģionos, tādēļ šodien gribētos saņemt padomus, kas palīdzētu uzņēmējiem kļūt aktīvākiem”.

Semināra pirmajā daļā klātesošiem tika sniegta visiem uzņēmējiem nepieciešamā pamatinformācija par konkurenci reģionā, uzņēmējdarbības populārākajām nozarēm, uzņēmējdarbības veidiem un tendencēm.

Semināra otrās un trešās daļas ietvaros uzņēmējiem stāstīs par to, kā paplašināt klientu loku, kā efektīvāk izmantot uzņēmuma produkciju un pakalpojumus, piesaistīt līdzekļus, par sadarbības iespējām.

Jāatzīmē, ka pārtraukumu laikā katrs no semināra dalībniekiem varēja griezties pēc konsultācijas pie Valsts ieņēmumu dienesta, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, biznesa inkubatora un citu iestāžu pārstāvjiem.



Написать комментарий