Īrijas vēstnieks Latvijā ir gatavs sadarbībai ar Daugavpili

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Divu dienu laikā – 25.-26.septembrī – Daugavpilī ar vizīti atrodas Īrijas vēstnieks Latvijā Aidans Kirvans.

Viņš paskaidroja, ka vizītes mērķis ir iepazīties ar mūsu pilsētu. Pirms pusgada diplomāts ar īsu vizīti apmeklēja Daugavpili, un nolēma ierasties šeit vēlreiz, lai iepazītos tuvāk.

Šajās divās dienās vēstnieks paspēja nolasīt lekciju Daugavpils universitātē, stāstot par Īrijas prezidentūru ES, kā arī apmeklēja Marka Rotko dzimšanas dienai veltītos pasākumus M.Rotko mākslas centrā.

Diplomāts ar interesi noskatījās prezentāciju par mūsu pilsētu, kura radīja viņā daudz pozitīvu emociju. Viņš atzīmēja, ka, pateicoties prezentācijai, var fokusēt uzmanību uz konkrētiem sadarbības jautājumiem.

Vēstnieku sveica pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis un viņa pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis, kuri atzīmēja, ka savulaik tieši Īrijas un Dānijas pārstāvji dalījās pieredzē pašvaldības darbā.

Pēc pilsētas domes priekšsēdētāja vārdiem, šī vizīte kļūs par veiksmīgas turpmākās sadarbības sākumu un paziņoja vēstniekam par darbu pie Daugavpilij svarīga jautājuma risināšanas – starptautiskās lidostas būvniecības, paužot pārliecību, ka Īrija varētu palīdzēt šī jautājuma risināšanā.

Savukārt vēstnieks ierosināja Daugavpils attīstībā izmantot visus pilsētā esošus resursus, tostarp tuvumā esošo Daugavu un izveidot upju ostu. Pilsētas domes priekšsēdētājs atzīmēja, ka būtu labi izveidot ūdens satiksmi starp mūsu pilsētu un Latvijas galvaspilsētu, bet nacionālajā attīstības plānā tas pagaidām nav paredzēts.

Tika runāts arī par Latvijas iedzīvotāju migrāciju uz Īriju. Pēc diplomāta domām, mūsu valstij nepieciešams izmantot visu esošo potenciālu, lai cilvēki atgrieztos dzimtenē.

Vizītes noslēgumā puses apmainījās ar piemiņas suvenīriem. Īrijas vēstnieks pasniedza Daugavpils pilsētas mēram Īrijas nacionālās krāsas kaklasaiti un ieteica to nēsāt, piemeklējot attiecīgu kreklu.



Написать комментарий