Ja sociālais dialogs ir neveiksmīgs, atliek tikai streiks – uzskata LBAS

foto: lvportals.lv
foto: lvportals.lv

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) atbalsta Egila Baldzēna publiski paustos apgalvojumus par streikiem un joprojām uztur spēkā domu - ja mierīgs sociālais dialogs nav iespējams vai ir bez rezultāta, vienīgais, kas atliek, ir streikot, teikts LBAS paziņojumā medijiem.

LBAS priekšsēdētājs Pēteris Krīgers jau iepriekš paudis, ka arodbiedrības bijušas tolerantas un izprotošas, "bet varbūt esam bijuši arī neizlēmīgi un bailīgi". "Vai tomēr sociālā miera nodrošināšana ilgtermiņā mums nemaksās pārāk dārgi? Dārgi mums izmaksās nenotikušie protesti, ekonomiskā emigrācija, vienvirziena taupības politika, nedzimušie bērni, izjukušās ģimenes..." uzskata Krīgers.

Darba tiesiskajās attiecībās Latvijas darba tirgū ir ļoti daudz problēmu - par to liecina gan milzīgais sūdzību skaits Valsts darba inspekcijā, gan LBAS konsultantu un arodbiedrību pieredze Rīgā un reģionos.

LBAS priekšsēdētāja vietnieks Baldzēns skaidro: "Ja darba tiesības tiek ievērotas, tad nav un nevar būt nekādu problēmu - neviens neaicinās nostāties pret šādiem darba devējiem."

Jau ziņots, ka Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) pauda neizpratni par konferedrācijas sociālā partnera - Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētāja vietnieka Egila Baldzēna izteikumiem, ka iedzīvotāji esot pārāk kūtri un vāji spējot aizstāvēt savas intereses, bet streikiem esot jābūt biežākiem. LDDK izbrīnījusi Baldzēna "atzīšanās, ka arodbiedrību darbinieki ir neveiksmīgi aicinājuši savus biedrus uz streikiem".


Написать комментарий