Par godu bērnudārza jubilejai pedagogi apguva filcēšanu un izgatavoja mārītes

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šogad Daugavpils 27.pirmsskolas izglītības iestāde svin 40 gadu jubileju.

Izglītības iestādes metodiķe pastāstīja portālam Gorod.lv, ka par godu jubilejai notiks vairāki svētku pasākumi – gan lielkoncerts, gan tikšanās ar pirmsskolas izglītības iestādes absolventiem.

Jubilejas priekšvakarā pēc pirmsskolas izglītības iestādes darbinieku iniciatīvas tajā notika meistarklase, kuras laikā viņi iemācījās izgatavot no filca savas iestādes simbolu – mārīti. Meistarklasi vadīja māksliniece, Daugavpils vidusskolas-liceja vizuālās mākslas skolotāja Inga Vasiļjeva, kura palīdzēja pedagogiem apgūt filcēšanas noslēpumus.

Jāatzīmē, ka šobrīd Latgales Centrālās bibliotēkā var apskatīt mākslinieces personālizstādi „Pārsteidzošais filcs”, tajā I.Vasiļjeva piedāvā rotaslietas, panno, interjera instalācijas no filca. Viņas melnbaltais panno „Ēnu maģija” pērn pārstāvēja Latvijas tekstilu slavenajā mākslas festivālā „Slāvu bazārs Vitebskā”.

Stundas laikā 14 audzinātājas kopā ar pirmsskolas izglītības iestādes vadītāju Natāliju Isati centīgi apguva filcēšanas pamatus, vēsturi, filca apstrādes veidus. Viņu darbības rezultātā tapa broša „Mārīte”.

Meistarklases vadītāja Inga Vasiļjeva pastāstīja, ka filcēšana nav vienkārša, toties aizraujoša nodarbe. Filcēšanai ir nepieciešamas rokas, pacietība un radītprieks.

Pirmsskolas izglītības iestādes audzinātājas bija sajūsmā par lietderīgi pavadītu laiku, iegūtām zināšanām un prasmēm. Izgatavotās mārītes apžūs un rotās gaidāmos svētkus.



Написать комментарий