Džordžs Bušs kā laulību liecinieks piedalās geju kāzās

foto: ntv.ru
foto: ntv.ru

Kādreizējais ASV prezidents Džordžs Bušs seniors kopā ar savu sievu Barbaru Bušu bija liecinieki divu sieviešu kāzās, kuras ir pāra senas draudzenes. 

Kopš arī Menas štatā decembrī tika atļautas viendzimuma laulības, iespēju precēties izmantojuši daudzi geji un lesbietes. Lai akcentētu savu atbalstu šāda veida savienībām, Bušs bija uzvilcis divas dažādu krāsu zeķes.

Barbara un Džordžs Buši kāzu ceremonijā piedalījās kā liecinieki. Fakts, ka bijušais prezidents ar savu klātbūtni atbalsta geju laulības, nāca klajā vien pēc tam, kad precētās sievietes fotoattēlu ievietoja "Facebook" vietnē.

Telēna Torgalsena apņēma par sievu Boniju Klementi. Fotoparaksts pie attēla vēstīja: "Lūk, mūsu laulību liecinieki!" Ažiotāža ap Buša seniora piedalīšanos homosekuāļu laulībās ir arī tamdēļ, ka viņa dēls - arī kādreizējais ASV prezidents Džordžs Bušs juniors - ir geju laulību pretinieks.

Laikā, kad Bušs seniors valdīja Baltajā namā, homoseksuāļu precēšanās jautājums nebija aktuāls, tāpēc viņam nebija par šo jautājumu jālauza galvu. Tā īseni geji un lesbietes savas tiesības sāka pieprasīt līdz ar Baraka Obamas nākšanu pie varas, un šobrīd jau vairākos ASV štatos homoseksuāliem cilvēkiem ļauts attiecības noformēt oficiāli. Tomēr pretinieku joprojām ir daudz.


Написать комментарий