Krievija aicina pārbaudīt Gruzijas prezidenta garīgo veselību

foto: ria.ru
foto: ria.ru

Krievija pēc Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili runas ANO Ģenerālajā asamblejā paudusi bažas par gruzīnu līdera garīgās veselības stāvokli un aicinājusi to pārbaudīt.

"Šoreiz tā nebija pat uzstāšanās, bet gan murgainu izdomājumu savārstījums ar pretkrievisku raksturu," komentējot, kāpēc Krievijas delegācija Gruzijas prezidenta runas laikā pameta zāli, uzsvēra Krievijas vēstnieks ANO Vitālijs Čurkins.

"Par laimi gruzīnu tautai šī cilvēka politiskā karjera pietuvojusies norietam, taču viņa garīgās veselības stāvokli vajadzētu novērtēt profesionālim," vēstnieku citēja NEWSru.com.

Saakašvili nokaitināja Krievijas delegāciju, savu runu veltot Krievijas prezidenta Vladimira Putina kritikai. Noklausījušies aptuveni 20 minūtes no gruzīnu līdera runas, Krievijas pārstāvji demonstratīvi pameta zāli.

Gruzijas valsts galva savā runā nosauca Krieviju par autoritāru impēriju un paredzēja, ka Putina valdīšanas ērai drīz pienāks gals. "Man kļūst slikti, klausoties, kā bijušais Valsts drošības komitejas darbinieks māca pasauli par brīvību, vērtībām un demokrātiju. Tā ir pēdējā lieta, ko pasaulei var klāstīt diktators, kurš pārvalda vienu no pēdējām pasaulē sastopamajām autoritārajām impērijām," prezidenta runu citēja laikraksts The Moscow Times.


Написать комментарий