Deputāti vēlas „pagarināt” Krievijas pilsoņu jaunību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Valsts domes Fiziskās kultūras, sporta un jaunatnes lietu komiteja izstrādā likumprojektu par jaunatnes politiku, kuras pieņemšanas gadījumā Krievijā būs vairāk jauniešu.

Kā laikrakstam „Izvestija” pastāstīja komitejas priekšsēdētājs Igors Ananskis, jaunais likumprojekts piedāvā uzskatīt par jauniešiem pilsoņus no 14 līdz 35 gadu vecumam. Viņiem tiks garantētas priekšrocības, stājoties augstākajās mācību iestādēs, iekārtojoties darbā, piedaloties sabiedriskajā darbībā, kā arī mājokļa subsidēšanā.

„Pie mums 2/3 reģionu pastāv savi likumi par jaunatni, tādēļ jauniešu vecuma robeža svārstās no 27 līdz 30 gadiem. Šo jautājumu ir „jānoregulē”, - domā deputāts.

Patlaban Krievijā nav vienota dokumenta par jaunatni. Savi likumi par jaunatnes politiku pastāv 62 no 83 valsts reģioniem. Tā, Altaja novadā par jaunatni ir pieņemts uzskatīt pilsoņus no 14 līdz 30 gadu vecumam, Maskavā – no 14 līdz 25 gadu vecumam vai no 14 līdz 27 gadu vecumam, ja viņi iegūst augstāko profesionālo izglītību, - ziņo top.rbc.ru.

Jaunatnes lietu Federālā aģentūra atbalstīja ideju par likuma izstrādi. „Es domāju, ka federālais likums par jaunatnes politiku ir nepieciešams. Es piedalīšos dokumenta sagatavošanā kā darba grupas loceklis”, - izdevumam paziņoja aģentūras vadītājs Sergejs Belokoņevs.


Написать комментарий