Obamas reitings pazeminājās līdz divu gadu minimumam

foto: ria.ru
foto: ria.ru

ASV prezidenta Baraka Obamas reitings strauji kritās – rādītājs sasniedza minimumu pēdējo divu gadu laikā, liecina kopējā New York Times un CBS News aptauja.

Ar prezidenta darbībām nav apmierināti 49% valsts iedzīvotāju, 43% domā, ka otrajā prezidenta pilnvaru termiņā Baltā nama vadītājs ir pieņēmis vissliktākos lēmumus valsts vadīšanas laikā. Tikai 30% amerikāņu domā, ka B. Obama rūpējas par tautiešiem, bet šis rādītājs pastāvīgi samazinās no ASV prezidenta pirmā termiņa sākuma, - vēsta top.rbc.ru.

Vairākums pilsoņu nav apmierināti ar ASV ārpolitiku, tai skaitā attiecībā uz Sīriju un Irānu, kā arī nepiekrīt galvenajai B. Obamas reformai veselības aizsardzības jomā un valdības federālā budžeta deficīta samazināšanas pasākumiem.

Divas trešdaļas amerikāņu domā, ka valsts atrodas uz nepareiza izejas no krīzes ceļa. Tas ir augstākais rādītājs no 2012. gada sākuma. Turklāt ASV iedzīvotāji pauda neapmierinātību ar valsts izdevumiem – gandrīz deviņi no desmit amerikāņiem paziņoja, ka federālās valdības darbs rada viņiem vilšanos.


Темы: , , , , , ,
Написать комментарий