Siltumtrases rekonstrukcijas darbi Jēkabpilī būtiski nekavēs apkures sezonas uzsākšanu 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

SIA „Jēkabpils siltums” patlaban turpina siltumtrases rekonstrukcijas darbus Viesītes ielas posmā, tomēr šie darbi netraucēs nodrošināt apkuri lielākajai daļai uzņēmuma klientu, informē Jēkabpils pašvaldības portāls.

Kā jau tika ziņots, darbi siltumtrases rekonstrukcijā Viesītes ielā tika uzsākti  projekta „Maģistrālo siltumtrašu rekonstrukcija Jaunā, Zemgales un Viesītes iela” ietvaros. Sākotnēji tos bija plānots sākt jau maijā, lai darbus varētu veikt vasarā, taču ņemot vērā, ka Iepirkumu konkursa rezultātus viens no pretendentiem pārsūdzēja divas reizes, SIA „Jēkabpils siltums” projektā plānotā siltumtrašu rekonstrukcija aizkavējās uz vairākiem mēnešiem.

Kā sacīja SIA „Jēkabpils siltums” valdes priekšsēdētājs A. Karpenko, atļauju no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras slēgt līgumu ar Iepirkuma konkursā uzvarējušo firmu uzņēmums saņēma pirms aptuveni divām nedēļām. Šogad visu projektu realizēt nevar pagūt, tādēļ līdz apkures sezonas sākumam tiek rekonstruēts siltumtrases posms Viesītes ielā, kur paralēli arī notiek kanalizācijas izbūve.

Runājot par apkures sezonas uzsākšanu A.Karpenko sacīja, ka pēc nepieciešamības vispirms apkurei tiek pieslēgtas pirmsskolas izglītības iestādes un skolas. Tehniski uzņēmums ir gatavs piegādāt siltumenerģiju Dārza ielas, Celtnieku, Ķieģeļu un Madonas ielas mikrorajonam, kā arī daļai objektu, kuri atrodas Tvaika ielas katlumājas apkalpes zonā. Jau no 26.septembra pakāpeniski apkurei var pieslēgt visas pirmsskolas izglītības iestādes un skolas, izņemot pii „Zvaigznīte” un Jēkabpils 2. vidusskolu, kur apkuri varēs pieslēgt pēc aptuveni divām nedēļām, kas saistīts ar projektā uzsāktajiem būvdarbiem.

Kā uzsvēra A.Karpenko, rekonstrukcijas darbi jāpabeidz līdz 14.oktobrim, bet apkurei objektus, tajā skaitā pii „Zvaigznīte” un 2.vidusskolu, plānots pieslēgt ātrāk, tiklīdz caurules būs sametinātas, tiks padota siltumenerģija. Līdz 26.septembrim uzņēmumam bija informācija tikai par vienu ēku, kuras iedzīvotāji bija izteikuši vēlmi uzsākt apkuri jau šonedēļ. Tā kā konkrētās mājas iedzīvotāji bija norēķinājušies par iepriekšējo apkures sezonu, uzņēmums varēja uzsākt apkuri.

SIA „Jēkabpils siltums” šobrīd ir gatavi tehniski nodrošināt siltumenerģiju lielākajai daļai patērētāju, ja vien mājai nav parāda par apkuri.


Написать комментарий

1. decembris Jēkabpilī ir normāls datums katru gadu...