M.Rotko mākslas centra apmeklētāji Rotko dzimšanas dienā uzdāvināja centram aptuveni 400 zīmēšanas otu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā vēstīts, pirms dažām dienām Daugavpilī notika mūsu pilsētā dzimušā abstraktā ekspresionisma pamatlicēja Marka Rotko dzimšanas dienas svinēšana.

Neskatoties uz pretrunīgām domām, Daugavpils M.Rotko mākslas centrs un mākslinieka jaunrade ir ieinteresējuši ne tikai daugavpiliešus, bet arī citu pilsētu un valstu iedzīvotājus, kuri aktīvi piedalījās Marka Rotko dzimšanas dienai veltītajā akcijā.

25.septembrī dienas garumā visi interesenti varēja apskatīt visas ekspozīcijas, tostarp oriģinālu zāli, ziedojot mākslas procesam derīgu otu, ja viņiem nebija šādas iespējas, ieejas biļete maksāja tikai 1 latu. Pilsētnieki labprāt dāvināja zīmēšanas otas, dažas no kurām bija īpaši izdekorētas. Mākslas centru apmeklēja un uzdāvināja tam otas arī skolēni no Daugavpils, Rēzeknes, Aglonas, Jaunjelgavas.

Centra darbinieki paziņoja, ka kopumā tika saziedotas aptuveni 400 otas, kuras tiks izmantotas meistarklasēs un radošajās darbnīcās.

Pēc mākslas centra mārketinga speciālistes Ingas Goldbergas vārdiem, šādas akcijas tiks rīkotas arī turpmāk, iespējams, ka nākamreiz apmeklētājiem lūgs ziedot kaut ko citu.


Написать комментарий