R.Strode ierosināja palielināt cietokšņa pārvaldnieka pilnvaras

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

26.septembrī notikušajā Daugavpils pilsētas domes sēdē deputāti apstiprināja lēmumu par Daugavpils cietokšņa saglabāšanas un attīstības padomes izveidošanu.

Padomei būs konsultatīvā funkcija, tās pamatuzdevumi būs saistīti ar cietokšņa kā valsts nozīmes kultūras un arhitektūras pieminekļa saglabāšanu un attīstību, pašvaldības un valsts sadarbības koordinēšanu, nepieciešamības gadījumā Padome veikts grozījumus ar plānošanu saistītajos dokumentos. Padomē darbosies Domes amatpersonas, valsts iestāžu pārstāvji un privātpersonas, kuras par darbu Padomē atalgojumu nesaņems.

Deputātiem paskaidroja, ka paralēli tiek plānots izveidot arī valsts līmeņa padomi, tomēr pagaidām nav pārliecības, ka tas izdosies, tādēļ Padome tiek veidota uz pašvaldības bāzes.

Lēmuma apstiprināšanas gaitā deputāte Rita Strode atzīmēja, ka, viņasprāt, līdz ar Padomes izveidošanu būtu labi apspriest jautājumu par cietokšņa pārvaldnieka pilnvaru palielināšanu. Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis principā piekrita deputātei, atzīmējot, ka cietokšņa saimniecība esot liela un dažreiz pārvaldnieks nevar pats atrisināt noteiktus jautājumus.

Pēc sēdes R.Strode paskaidroja portālam Gorod.lv sekojošo: „Cietoksnis ir liels nozīmīgs objekts, kas prasa ne tikai humanitāro, bet arī fizisko pārvaldīšanu. Manuprāt, šajā gadījumā varētu organizēt mājas pārvaldīšanai līdzīgu struktūru, jo gan iedzīvotājiem, gan organizācijām, kuras nomā telpas cietoksnī, gan pašvaldībai ir daudz jautājumu.

Nākotnē tā varētu būt pilsēta pilsētā, kura pati nodrošina teritoriju sakārtošanu, ar dzīvojamā fonda saistīto jautājumu risināšanu, ēku un teritoriju apsaimniekošanu.

Patlaban cietoksnī ir ēkas, ir īpašnieki, bet nav kārtības. Cietokšņa pārvaldnieka pilnvaras jāpalielina, piemēram, viņam jābūt tiesībām uzlikt naudas sodu vai sadarbībā ar citām struktūrām ietekmēt situāciju. Ar Padomes palīdzību pārvaldniekam daudz aktīvāk jārisina cietokšņa attīstības jautājumi.

Lai palielinātu pārvaldnieka pilnvaras, jābūt kādam budžetam. Darbinieku štata palielināšana nav obligāta, tomēr jābūt labam vadītājam, menedžerim, kurš sadarbībā ar pašvaldības struktūrām saprātīgi pārvaldītu šo objektu, kas, manuprāt, ir pilsētas simbols”.


Написать комментарий