Daugavpilī tomēr tika pieņemts no Rīgas atšķirīgs lēmums par sabiedriskā transporta izmantošanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Izrādās, Daugavpils pilsētas vadība var pieņemt lēmumus par sabiedriskā transporta darba nodrošināšanu, kuri atšķiras no Rīgā pieņemtajiem lēmumiem.

Atgādināsim, ka, komentējot viena no Daugavpils pilsētas domes deputātiem teikto par ieceri pilsētas tramvajos atkal ieviest audio informācijas krievu valodā izmantošanu, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis iepriekš ziņoja, ka šajā ziņā mēs neatšķirsimies no Rīgas.

Savukārt 26.septembrī Daugavpils pilsētas domes sēdes gaitā deputāti apstiprināja grozījumus noteikumos, kuri paredz, ka atvieglojumus pilsētas sabiedriskā transporta izmantošanā varēs saņemt daudz lielāks cilvēku loks. Lēmums paredz, ka atvieglojumu var saņemt arī bērni, kuri ar Daugavpils bāriņtiesas lēmumu tika ievietoti sociālās aprūpes iestādēs vai audžuģimenēs ārpus pilsētas. Iepriekš šo iespēju varēja izmantot tikai bāreņi, kuri dzīvo Daugavpilī.

Lēmuma pieņemšanas gaitā Jānis Lāčplēsis paziņoja: „Tā tas ir: Rīga ierobežo cilvēkiem, kuri nedzīvo Rīgā, sniegto atbalstu, bet mēs – palielinām”.

Jāatzīmē, ka Rīgas pilsētas dome plāno no nākamā gada 1.janvāra ievērojami palielināt sabiedriskā transporta biļešu cenas pasažieriem, kas nav deklarējušies Rīgā. Grozījumu nepieciešamība tiek skaidrota ar to, ka Rīgā ir aptuveni 200 000 iedzīvotāju, kas nav deklarēti galvaspilsētā, bet izmanto Rīgas sabiedrisko transportu un maksā par to 50 santīmus, kamēr pašizmaksa vienam braucienam ir 70 santīmu. 20 santīmu starpība tiek segta no Rīgas budžeta.


Написать комментарий